"SZÉP VAGY, SZERETLEK!"

2022.08.12

𝙆𝙚𝙙𝙫𝙚𝙨, 𝙖𝙢𝙞𝙠𝙤𝙧 𝙩𝙪̈𝙠𝙤̈𝙧𝙗𝙚 𝙣𝙚́𝙯𝙚𝙡, 𝙪𝙜𝙮𝙚 𝙩𝙚 𝙞𝙨 𝙨𝙯𝙚𝙧𝙚𝙩𝙚𝙙 𝙖𝙯𝙩, 𝙖𝙠𝙞𝙩 𝙡𝙖́𝙩𝙨𝙯? 

𝙐𝙜𝙮𝙚 𝙩𝙚 𝙞𝙨 𝙚́𝙡𝙫𝙚𝙯𝙚𝙙 𝙖 𝙨𝙯𝙚́𝙥𝙨𝙚́𝙜𝙚𝙙𝙚𝙩, 𝙖 𝙘𝙨𝙞𝙡𝙡𝙤𝙜𝙖́𝙨𝙩 𝙖 𝙨𝙯𝙚𝙢𝙚𝙙𝙗𝙚𝙣?

𝙐𝙜𝙮𝙚, 𝙩𝙚 𝙞𝙨 𝙖𝙯𝙩 𝙢𝙤𝙣𝙙𝙤𝙙 𝙖 𝙩𝙪̈𝙠𝙤̈𝙧𝙗𝙚𝙣: "𝙎𝙯𝙚́𝙥 𝙫𝙖𝙜𝙮! 𝙎𝙯𝙚𝙧𝙚𝙩𝙡𝙚𝙠! 𝘽𝙪̈𝙨𝙯𝙠𝙚 𝙫𝙖𝙜𝙮𝙤𝙠 𝙧𝙖́𝙙!"

Kérlek, próbáld ki. Most ahhoz szólok, aki el sem megy a tükörig, aki tulajdonképpen nem is mer komolyabban belenézni. Aki ha tükörbe néz, a sminket látja, a ráncokat, esetleg a bőrhibákat. Megkérdezted már magadtól, kedves, hogy mit érzel magad iránt? Talán még soha nem kérdezed meg ezt magadtól. 

Félsz a választól, vagy ostobaságnak tartod.Lehet, hogy ennek pótlására a párodnak teszed fel ezeket a kérdéseket: "Szeretsz? Mennyire szeretsz? Miért nem szeretsz? Miért nézel más nőket? Már nem tetszem?..." 

𝗗𝗲 𝗮𝘇𝘁 𝗸𝗲́𝗿𝗱𝗲𝘇𝗲𝗺 𝗲́𝗻: 𝗞𝗶 𝘀𝘇𝗲𝗿𝗲𝘁𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗲́𝗴𝗲𝗱 𝗷𝗼𝗯𝗯𝗮𝗻, 𝗺𝗶𝗻𝘁 𝘁𝗲 𝗼̈𝗻𝗺𝗮𝗴𝗮𝗱𝗮𝘁? 

 Vagy ha azt kérdezném tőled: "Meglátsz az utcán egy aranyos ismeretlen kislányt és mellette meglátod kívülről a mai önmagadat is; kihez mész oda és kit ölelsz át?Őszintén, mit válaszolnál?Vagy azt megkérdezted már magadtól, hogyha nem vagy önmagaddal harmóniában, akkor milyen harmonikus kapcsolatot tudsz felépíteni? Ezeket a provokatív kérdéseket azért teszem fel, mert ezek igazából nem is provokatív kérdések, hanem teljesen evidensek. Az a furcsa, ha furcsállod.

Ebben a posztban arról szeretnék írni, hogy miért nem mindegy, hogy mit gondolsz magadról, vagy hogy mit érzel magaddal kapcsolatban, és hogy miért kell lépned, ha az önszereteted még nem fejlődött ki maximálisan benned, mert itt a boldogságod alapjairól van szó. Csakis erre lehet építkezni, erre és semmi másra!

𝙀́𝙨 𝙘𝙨𝙖𝙠𝙞𝙨 𝙚𝙧𝙧𝙚 𝙚́𝙥𝙞́𝙩𝙝𝙚𝙩𝙨𝙯 𝙚𝙜𝙮 𝙨𝙩𝙖𝙗𝙞𝙡, 𝙢𝙪̋𝙠𝙤̈𝙙𝙤̋, 𝙝𝙖𝙧𝙢𝙤𝙣𝙞𝙠𝙪𝙨 𝙥𝙖́𝙧𝙠𝙖𝙥𝙘𝙨𝙤𝙡𝙖𝙩𝙤𝙩 𝙞𝙨, 𝙨𝙚𝙢𝙢𝙞 𝙢𝙖́𝙨𝙧𝙖.

Erről az önszeretet dolgokról sokat hallani manapság, talán túl sokat is. A csapból is ez folyik spirituális szinteken (persze azért, mert annyira fontos!)

A téma azért bosszant fel sokakat, mert érzik az elégedettség hiányát, szenvednek tőle, látják annak következményeket, de nem tudják a megoldást. Szembesülni kényszerülnek vele, és magukra vannak hagyva a felismerés után.

Ettől még frusztráltabb leszel, idegesít a sok okoskodó, és azonnal pörgetsz tovább.Ha ebben a posztban már eddig a részig eljutottál, akkor te meg tudod csinálni. Mert még van benned annyi remény, hit és kitartás. Az önszeretet hiánya a kapcsolatodra súlyos terheket ró. Sokszor vagy féltékeny, ideges, szomorú, bizonytalan, bizalmatlan, azzal terheled a párodat, hogy elvárod, sőt követeled, hogy ő pótolja az önbizalom hiányodat. Ez neki egy teher. Emiatt sok a feszültség és ahelyett, hogy komolyan dolgoznál magadon, a felszínt söprögeted. Olvasol relaváns cikkeket, hallgatod megmondók anyagait, elmész egy-két kurzusra.Majd megelégszel azzal, hogy "𝙈𝙤𝙨𝙩 𝙠𝙞𝙘𝙨𝙞𝙩 𝙟𝙤𝙗𝙗". "𝙈𝙤𝙨𝙩 𝙠𝙞𝙘𝙨𝙞𝙩 𝙟𝙤𝙗𝙗 𝙡𝙚𝙩𝙩 𝙖 𝙠𝙖𝙥𝙘𝙨𝙤𝙡𝙖𝙩𝙪𝙣𝙠." 

Sokat veszekszünk, nem figyel rám, elhidegültünk egymástól, nem veszi komolyan a jövőnk építését, elköteleződni sem akar - de megbeszéltük és "most egy kicsit jobb." "𝙈𝙤𝙨𝙩 𝙠𝙞𝙘𝙨𝙞𝙩 𝙟𝙤𝙗𝙗𝙖𝙣 𝙚́𝙧𝙯𝙚𝙢 𝙢𝙖𝙜𝙖𝙢."

Tele vagyok dühös érzésekkel a szüleim iránt, önmagam iránt, haragszom a világra, idegesítenek az emberek - de olvastam az okokról és a megoldásokról, meditálgattam és most kicsit jobb.Kérlek, gondold át, hány 'Most kicsit jobb' mondatot mondtál már el életedben. Miért nem szereted magad annyira, hogy kimondd "A legjobbat akarom magamnak magamtól!"

Az önszeretet mindennek az alapja.

𝗘́𝘀 𝗮𝘇 𝗼̈𝗻𝘀𝘇𝗲𝗿𝗲𝘁𝗲𝘁𝗯𝗲𝗻 𝗺𝗲́𝗿𝘁𝗲́𝗸𝗲́𝗯𝗲𝗻 𝗻𝗲𝗺 𝗹𝗲𝗵𝗲𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗽𝗿𝗼𝗺𝗶𝘀𝘀𝘇𝘂𝗺𝗼𝘁 𝗸𝗼̈𝘁𝗻𝗶: 𝘃𝗮𝗴𝘆 𝟭𝟬𝟬 𝘃𝗮𝗴𝘆 𝟬! 

 𝗔 𝗸𝗼̈𝘇𝗲́𝗽𝘂́𝘁 𝗶𝘀 𝟬!

Miért? Mert az első hasonló élethelyzetben az első gyomorösszerántó érzés úgy ránt vissza téged a régi depis és elkeseredett állapotodba, mint egy hatalmas rugó. Ne mondd, hogy nem lehet megvalósítani, mert jó példákat, komoly sikertörténeteket tudok felhozni a tapasztalataim sorából. Milyen élethelyzetek alakulhatnak ki, ha nem vagy értékes önmagad számára? 

𝗣𝗲́𝗹𝗱𝗮́𝘂𝗹 𝗼𝗹𝘆𝗮𝗻 𝗽𝗮́𝗿𝗸𝗮𝗽𝗰𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗯𝗮𝗻 𝗲́𝗹𝘀𝘇, 𝗮𝗵𝗼𝗹 𝗻𝗲𝗺 𝗳𝗶𝗴𝘆𝗲𝗹𝗻𝗲𝗸 𝗿𝗮́𝗱, 𝗸𝗶𝗵𝗮𝘀𝘇𝗻𝗮́𝗹𝗻𝗮𝗸, 𝗲𝘀𝗲𝘁𝗹𝗲𝗴 𝗰𝘀𝗮𝗸 𝗺𝗲𝗴𝘁𝘂̋𝗿𝗻𝗲𝗸. A párod szinte csak melletted él, nem veled. Csak saját programjai vannak, csak a saját igénye a fontos, kiszolgálod őt fejtől-lábtól. És nem kapsz vissza semmit.Te ezt hagyod, sőt, boldognak gondolod magad. Vagy ha nem, akkor sem teszel semmit ellene, duzzogva, de asszisztálsz mindehhez. 

𝐕𝐚𝐠𝐲 𝐚́𝐥𝐭𝐚𝐭 𝐚 𝐩𝐚́𝐫𝐨𝐝, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐡𝐚𝐦𝐚𝐫𝐨𝐬𝐚𝐧 𝐞𝐥𝐯𝐚́𝐥𝐢𝐤.

Már eleve azt kérdezem; Hogyan szereted önmagad, ha te csak egy harmadik vagy? Szerelem ide vagy oda. Miért szereted őt jobban, mint önmagad? 

𝐕𝐚𝐠𝐲 𝐧𝐞𝐦 𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐳 𝐯𝐞𝐥𝐞𝐝 𝐤𝐨𝐦𝐨𝐥𝐲𝐚𝐧.

Mivel magadnak nem vagy elég fontos, neki sem. Ezért játszik az időddel, a lehetőségeiddel, a jövőddel - sokszor akaratlanul. Mert neki ez kényelmes, hasznos és kellemes. Telik az idő és el is repül. És akkor a harmadik X után - az önértékelés teljes hiányában - kapkodni kezdesz. És ilyenkor persze rosszul döntünk. Nagyon sok hasonló példát tudok felhozni arra, hova vezet az önszeretet hiánya, és milyen hatása van arra, ahogyan egy párkapcsolatban viselkedsz. A kapcsolatod ezáltal bukásra van ítélve, hogy ez mikor következik be, az a ragaszkodáson, az érdekeken, a játszmákon múlik, de lassan és biztosan elérkezik. Hacsak te nem mész tönkre benne hamarabb. 

𝗛𝗼̈𝗹𝗴𝘆𝗲𝗶𝗺, 𝗹𝗲𝗵𝗲𝘁 𝘃𝗮𝗹𝗮𝗺𝗶𝘁 𝗳𝗲́𝗹𝗶𝗴 𝗰𝘀𝗶𝗻𝗮́𝗹𝗻𝗶, 𝗱𝗲 𝗻𝗲𝗺 𝘀𝘇𝗮𝗯𝗮𝗱, 𝗲́𝘀 𝗻𝗶𝗻𝗰𝘀 𝗶𝘀 𝗲́𝗿𝘁𝗲𝗹𝗺𝗲. Ha csak félig, ímmel-ámmal takarítod ki a lakást, akkor a porcicák még a kanapé alatt maradnak. Az első kereszthuzat felkavarja őket, repkednek a levegőben és a finom por ismét belepi a polcokat pont ott, ahol mindig is tette. A séma adott.

Ha azonban a szekrény mögött, a fiókok mélyén, a kamra legfelső polcán is rendet raksz, kidobálod a felesleges, haszontalan, rossz emlékeket idéző holmikat, gyorsan olyan állapotba kerül a lakásod, hogy rendszeres kisebb takarításokkal már fenn tudod később tartani a tökéletes rendet. És imádni fogsz lakni benne. 

𝙋𝙤𝙣𝙩𝙤𝙨𝙖𝙣 𝙞́𝙜𝙮 𝙠𝙚𝙡𝙡 𝙚𝙜𝙮 𝙩𝙚𝙡𝙟𝙚𝙨, 𝙖́𝙩𝙛𝙤𝙜𝙤́ 𝙣𝙖𝙜𝙮𝙩𝙖𝙠𝙖𝙧𝙞́𝙩𝙖́𝙨𝙩 𝙘𝙨𝙞𝙣𝙖́𝙡𝙣𝙞 𝙖 𝙡𝙚𝙡𝙠𝙚𝙙𝙗𝙚𝙣 𝙞𝙨. Mélyen ki kell tisztítani a tudatalatti rejtett ki zugokat is, mindazon emlékeket, amelyek korlátoznak az önmagad szeretetének, az önmegbecsülésnek, az önbizalomnak a visszanyeréséhez. Hogy újjá szülessen benned a gyermeki önszeretet. Hogy te is újjá születhess. Ezek után úgy fog kivirágozni az életed, a kapcsolatod a pároddal és másokkal, mint a rózsa eső után. Mindehhez talán nagyon mély traumákat kell feloldanod magadban. Kellemetlen emlékektől, rossz szülői mintától kell megszabadulj. Vagy gyermekkori meg nem értettséget, elhanyagoltságot, esetleg lelki vagy fizikai erőszakot is oldanod kell magadban.Természetesen megértem, hogy mindazok ellenére, amit eddig leírtam, továbbra is azt érzed, hogy nehéz ebből a helyzetből tovább lépni. Nehéz, de lehetséges és szükségszerű. És van is rá megoldás.

𝗔 𝗺𝗼́𝗱𝘀𝘇𝗲𝗿 𝗹𝗲́𝗻𝘆𝗲𝗴𝗲 𝗲𝗴𝘆 𝗼𝗹𝘆𝗮𝗻 𝘃𝗲𝘇𝗲𝘁𝗲𝘁𝘁 𝗲́𝘀 𝗸𝗮𝗹𝗮𝗻𝗱𝗼𝘀 𝘂́𝘁, amelyben: 

-Fel kell tárni az életedet, az érzéseidet, motivációidat, a blokkjaidat, traumáidat, valamint olyan dolgokat is, amelyekről magad sem tudsz, mert mélyen el vannak ásva. Fel kell térképezni a párkapcsolatod állapotát és a hajtóerőket. 

-A folyamatban a következő lépésként ki kell ásni a blokkok, traumák rejtett okait - legyenek azok bizonyos korábbi események, az életedet meghatározó emberek, karmikus kapcsolatok, lelki kötődések. Meg kell határozni ezen hatások eredményeit a mai lelki állapotodra. 

-𝗘́𝘀 𝗶𝘁𝘁 𝗷𝗼̈𝗻 𝗮 𝗹𝗲́𝗻𝘆𝗲𝗴! Mivel ezek a traumák a lényed részét képezik, nem szabad kidobni őket egyszerűen a semmibe. Ezért ezeket a negatív energiájukat egy bizonyos módszerrel pozitív hajtóerővé kell fordítani és felhasználni őket a további építkezésre. Az energiák újra ébresztése és felerősödése újjáépíti és kialakítja a rég elveszett önbecsülésedet, önbizalmadat, önszeretetedet és az életben való hitedet.

𝙀𝙯 𝙡𝙚𝙨𝙯 𝙖 𝙢𝙪𝙣𝙠𝙖́𝙙 𝙟𝙪𝙩𝙖𝙡𝙢𝙖! Visszaépíted a boldogságod alappilléreit; a hitet, optimizmust, életörömöt, a boldog jelen és a boldog jövő alapfeltételeit. Mindez lehetővé teszi, hogy egy működő, boldog, értékes párkapcsolatot tudj fenntartani a számodra ideális férfival. Innen a határ már csak a csillagos ég! 

𝗠𝗲𝗱𝗱𝗶𝗴 𝗯𝗶́𝗿𝗼𝗱 𝗺𝗲́𝗴?Itt az ideje, hogy meglásd a helyzetedben a változás lehetőségét, és a saját szereped fontosságát is, majd felvállad a felelősséget az életedért és egyéni, személyre szabott, gyökeres változtatásban gondolkozz.A lehetőség adott.Hajrá!(𝘏𝘰̈𝘭𝘨𝘺𝘦𝘪𝘮, 𝘢𝘬𝘪𝘯𝘦𝘬 𝘯𝘦𝘮 𝘴𝘻𝘰𝘬𝘯𝘺𝘢́𝘫𝘢, 𝘯𝘦 𝘷𝘦𝘨𝘺𝘦 𝘮𝘢𝘨𝘢́𝘳𝘢.)

Ella 

 𝙁𝙤𝙜𝙡𝙖𝙡𝙟 𝙞𝙙𝙤̋𝙥𝙤𝙣𝙩𝙤𝙩 𝙚𝙜𝙮 40 𝙥𝙚𝙧𝙘𝙚𝙨 𝙠𝙤̈𝙩𝙚𝙩𝙡𝙚𝙣 𝙠𝙤𝙣𝙯𝙪𝙡𝙩𝙖́𝙘𝙞𝙤́𝙧𝙖, 𝙖𝙝𝙤𝙡 𝙧𝙚́𝙨𝙯𝙡𝙚𝙩𝙚𝙨𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙜 𝙩𝙪𝙙𝙟𝙪𝙠 𝙗𝙚𝙨𝙯𝙚́𝙡𝙣𝙞 𝙖 𝙝𝙚𝙡𝙮𝙯𝙚𝙩𝙚𝙙𝙚𝙩.

https://www.molnarellacoaching.com/idopontfoglalas2/

Csatlakozz "𝗔 𝗯𝗼𝗹𝗱𝗼𝗴 𝗽𝗮́𝗿𝗸𝗮𝗽𝗰𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗼𝗱𝗲́𝗿𝘁..." csoportunkhoz, ahol sok poszttal, videos anyagokkal, beszélgetésekkel támogatjuk egymást a boldog, kiegyensúlyozott és a jövőbe tartó párkapcsolatok kialakítása és fenntartása érdekében. https://www.facebook.com/groups/882312339325782