src="//s7.addthis.com/js/300/addthis_widget.js#pubid=ra-636a1930b49512a4">

Team Coaching 

CSAPATÉPÍTÉS HAZAI PIACON

A Team Coaching módszerek lényege az, hogy egy - egyéni gondolatokkal és egyéni érzésekkel megáldott - heterogén egyéniségekből álló csapat hogyan tud a leghatékonyabban együttműködni egy közös cél érdekében. 

Számos csapatfejlesztő módszer csak a csapattal foglalkozik, annak felépítésével, dinamikájával, fejlesztő metódusaival, feladatokkal, projektekkel. De minden csapat egyénekből áll, ezt semmiképp nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az ideális esetben minden kollégának a csapat érdekeit kell elsősorban szem előtt tartani a közös munka során, de ez csak  egy idea. Vannak olyan társadalmak, ahol ez a megközelítés működik, a magyarországi tapasztalatok ettől nagyon is eltérnek.

Az általános nemzetközi kooperációs morál és az egyének hozzáállása a közös célokhoz közismertek, erről olvashatunk minden híres-neves szakkönyvben, kidolgozott kezelési és fejlesztési módszerekkel együtt. A siker receptje tehát adott.

Azonban azok a cégek, akik nem tudják, vagy hajlandóak elfogadni, hogy a magyar humán tényezők, vagyis a magyar emberek mentalitása ettől eltérő, csak kínkeserves munkával tudják azokat az eredményeket elérni, amelyeket kitűznek, mint cégérdek. Ahelyett, hogy belenéznének az egyének személyes világa mögé.

Hallom magamban a véleményeket ezekről a gondolataimról - és személyes tapasztalataimról:    "Egy cégben nincsenek egyének, csak csapattagok. Érzelmeknek márpedig nincs helye a munkában."  ÉS MÉGIS VAN. Mert minden embert az érzelmei vezetnek a még a munkahelyén is - akkor is, ha ezt  elfogadjuk, és akkor is, ha nem. 

Nagyon sok olyan helyzetet követtem végig szakmai tapasztalataim során, amikor a céges eredmények kárára (bevétel, hírnév, szállítási határidő stb.) hoztak meg döntéseket, vagy nem hoztak meg döntéseket olyan kollégák, akik - személyes vagy érzelmi okok miatt - elégedetlenek voltak a munkahelyi légkörrel. Szándékosan vagy anélkül. És tévedés ne essék, ez csak ritkán derül ki.

Számtalan esetben vettem észre azt, hogy sok amerikai vagy nyugati motivációs eszköz teljes idegen a magyar mentalitástól. Az "őrjöngő" színpadi előadók, az összeölelkező közös éneklések, a szeressen-mindenki-mindenkit játékok idegenkedést váltanak ki bennünk. Ez itthon nem hatékony, nem motiváló és nem csapatépítő.

Amennyiben munkaTÁRSként kezeljük a kollégákat, megismerhetjük azt a kreativitást, szaktudást, munkaszeretetet, mely oly sok magyar embert tett híressé a világban.

Az alábbi tényezőket nem lehet figyelmen kívül hagyni a csapat fejlesztésének érdekében:                                  > a csapattagok egyéni érdekei                                                                                                                              > az egyén érzelmi kapcsolata a munkájához, a céghez, a kollégákhoz és annak okai                                          > egyéni motivációs lehetőségek                                                                                                                          > a pozíciók és képviselőik kompetenciája

Ezen tapasztalatokra építve ki tudjuk dolgozni azokat a csapatépítő módszereket, amelyek az adott cég számára hatékony lesz.

Ezen módszereket egy külön személyes konzultáción prezentálni tudjuk, amit a cégre egyénileg építünk fel és dolgozunk ki. Lépjen velünk kapcsolatba egy előzetes konzultáció egyeztetése érdekében!

Kidolgoztam az ÚJJÁÉPÍTÉSI MÓDSZERT, amellyel az egyént és az egyén munkhelyi kapcsolatait összefüggésében vizsgáljuk, hangsúlyt fektetve  az egyéni célok és a munkahelyi célok harminizálására. 

Hívj bennünket időpontért, vagy foglalj időpontot:

Molnár Ella

+36 20 220 9468

molnarellacoaching@gmail.com

Budapest, Fehérvári út 168.