src="//s7.addthis.com/js/300/addthis_widget.js#pubid=ra-636a1930b49512a4">

Jelszó: még több Szeretet

TINÉDZSEREK

Nehéz a tinédzserekkel? Igen, tudom, az.

Mert már kevés a türelmed, nincs eléd időd, kifogytál az ötletekből, hálátlannak tartod, és úgy érzed el fogod veszíteni (őt vagy a harcot!?). 

Pedig a tizenévesek csodálatos és különleges emberek, akik éppen bimbóznak, alakulnak, keresgélnek. Emiatt tanácstalanok, félnek, dühösek ... na és persze pont ránk! De rosszul tud esni!

Ők csak tükröt tartanak nekünk és a világnak! Éles, színpompás, őszinte tükröt. Lehet, hogy éppen ez fáj?

Nekünk, a tinik szüleinek, akik 40 és 50 év körül vagyunk, van már egy kialakult életstílusunk és látásmódunk, ami - valljuk be - sokszor begyöpösödött, merev, és kudarcokból merített. Na ezt szeretnénk mi ráhúzni a gyermekeinkre!

Nekünk, tinik szüleinek, akik 40 és 50 év körül vagyunk, van már egy kialakult életstílusunk és látásmódunk, ami - valljuk be - sokszor begyöpösödött, merev, és kudarcokból merített. Na ezt szeretnénk mi ráhúzni a gyermekeinkre. De miért? Mert mi olyan okosak vagyunk? Mert olyan fedhetetlenek vagyunk?

Megpróbálunk olyan tanácsokat adni gyermekeinknek, ami nekünk már bevált. De ŐK NEM MI vagyunk! A gyermekünk egy különálló személyiség, saját természettel, saját gondolkodásmóddal. Más a múltja, a jelene és a jövője, mint a miénk. Engedd, hogy megértesse veled, mit gondol! Szánj rá időt és mindig szeretettel beszélj vele!

A teenagerkori problémákban senki sem hibás, egyszerűen csak mindkét félnek tanulnia kell a helyzetekből. A gyermek is tanul és a szülő is. Különben zsákutca!

A rossz hírem az, hogy mindezt - a toleranciát, szeretetet, odafigyelést, tanítást - nem tizenéves korában kell elkezdeni felépíteni. Egészen kicsi korban már úgy jó nevelni gyermekeinket, hogy az éppen kimondott mondat, vagy az adott cselekedet milyen hatással lesz későbbi életére. Előre kell gondolkodni. Például, ha azt szeretném, hogy gyermekem távol tartsa magát felnőtt korában a függőségektől, akkor gyerekkorban - a gyermek korának megfelelően! - beszélni kezdek arról, hogy miért nem jó, hogy: "Egy bácsi nagyon sok sört iszik." És pár szóban beszélek róla finoman, túlhevített érzelmek nélkül. Rendszeresen és következetesen. Nekem bevált.

Persze csak a marginálisabb dolgokra gondolok, nem kell minden apró-cseprő dologról így gondolkozni. Csak azokról a veszélyekről, aminek ki lesz téve teenager korában és azután is: alkohol, drogok, nemi viszonyok, harcok, viszályok, befolyásolás, online álvilág, erkölcstelenség, kevélység stb.

Ha rendszeresen leültetjük a gyermeket a tablet elé beszélgetés helyett, akkor miért várjuk, hogy tiniként okos, felelősségteljes döntéseket hozzon? Megadtuk neki az alapot? Mitől legyen okos? Honnan tudja, mi a felelősség?

A tinikori problémák ezeken felül sok egyéb okra vezethetők vissza. Ha a kialakult helyzetet meg szeretnétek oldani, gyertek el az első konzultációra, ahol bele tudunk menni a részletekbe.

A "Újjáépítési Módszer" keretein belül - közös munkával - felismerjük és oldjuk a belső blokkokat, a gátló hiedelmeket, a hibás családi mintákat, kialakítjuk az egészséges lelki stabilitást, melyek ma negatívan hatnak gyermeked életedre.

Mert most a fejlődési lehetőségei - már és még - blokkolva vannak!

Jelentkezz a témafeltáró konzultációra!

Hívj, vagy foglalj időpontot a témafeltáró konzultációra

Molnár Ella

+36 20 220 9468

molnarellacoaching@gmail.com

Budapest, Fehérvári út 168.


HOGYAN KEZDD EL

1. TUDJ MEG TÖBBET

Hívj minket (+36 20 220 9468), vagy foglalj időpontot egy konzultációra, hogy többet megtudj az értékelésünkről, elérhetőségeinkről és hogy kérdéseket tegyél fel.

2. KERESS FEL BENNÜNKET

Találd meg a szakembered. Döntsd el, hogy megfelelünk-e az elvárásaidnak és válaszd ki a témádat, amin szeretnél dolgozni.

3. PRÓBÁLD KI

Találkozzunk: foglalj időpontot az alábbi határidőnaplóban. Célokat fogunk kidolgozni számodra, valamint az utat, amin elérheted azt.                                                  

Kérdésed van? Küldj nekünk üzenetet!