MEGCSALÁS UTÁN!?

2022.08.17

- "𝙀𝙡𝙡𝙖, 𝙝𝙤𝙜𝙮𝙖𝙣 𝙩𝙪𝙙𝙤𝙠 𝙢𝙚𝙜𝙗𝙤𝙘𝙨𝙖́𝙩𝙖𝙣𝙞 𝙣𝙚𝙠𝙞, 𝙢𝙞𝙠𝙤𝙧 𝙢𝙚𝙜𝙘𝙨𝙖𝙡𝙩 𝙚́𝙨 𝙞́𝙜𝙮 𝙢𝙚𝙜𝙖𝙡𝙖́𝙯𝙤𝙩𝙩?"

- "𝘼𝙠𝙖𝙧𝙨𝙯 𝙢𝙚𝙜𝙗𝙤𝙘𝙨𝙖́𝙩𝙖𝙣𝙞?"

- "𝙄𝙜𝙚𝙣, 𝙢𝙚́𝙜 𝙨𝙯𝙚𝙧𝙚𝙩𝙚𝙢..."

Miért van az, hogy sok esetben a nők még a megcsalás, a megalázás után is nehezen tudják elengedni a párjukat? 

A fenti mondataid többet árulnak el rólad, a kapcsolatodról és az életedről, mint egy kisebb regény. A remény, az erő, a szerelem, a boldogság hiányát. Ne érts félre! Nem a megcsalás után berobbant reménytelenséget, erőtlenséget és boldogtalanságot értem ez alatt! 

Már azelőtt is csak hamis reményt tápláltál magadban, és hamis boldogságot kergettél. Ezért történtetett meg.Nézz magadba őszintén; az is lehetséges, hogy már egyáltalán nem is hittél a kapcsolatod boldogságában, sőt, már észrevetted a hiányosságait, és a jeleket is - csak nem akartad meglátni. 

Ebben a posztban leírom, hova vezet az, ha erőből akarod boldognak látni a kapcsolatodat, ha áltatod magad, ha vakon remélsz, és akaratból és érdekből tartasz fenn egy párkapcsolatot. Nem szeretnék és nem is feladatom véleményt alkotni a férfiak hűtlenségéről és erkölcsi normáiról. Rólad írok, kedves!

Szidhatod őket, hibáztathatod őket, általánosíthatsz a viselkedésükről, de sehova nem vezet, nem oldja meg a bajodat, és még meg sem fogod érteni azt a helyzetet, amibe kerültél. Ha te is úgy érzed, hogy elárulva érzed magad, hogy rettentően dühös és csalódott vagy, hogy legszívesebben nem is tudom, mit csinálnál vele, vagy ha csak a párnádon sírdogálsz kekszet majszolva - akkor elárulom neked, hogyan értékeld át a történéseket, hogyan nyerd 'vissza' az önbizalmadat és hogyan kerüld el a hasonló megaláztatásokat legközelebb.Tudom, hogy kevés nő van olyan kivételezett helyzetben, hogy nem vált még hűtlenség vagy árulás áldozatává. Borzalmas érzés. 

Elveszítjük az önbizalmunkat, a női önbecsülésünket, a hitet a férfiban, a tisztességben, a kapcsolat ártatlanságában, a világban... Sorolhatnám. Elég gyerekesnek is hangzik, most, hogy így leírtam.De csak akkor veszítheted el mindezt, ha ezek a csodálatos érzések nem alapvetően a személyiséged, a lelked, a szellemed részei, hanem ha csak egy férfitől akarod megkapni őket! 

𝙃𝙖́𝙩 𝙞𝙩𝙩 𝙖 𝙝𝙞𝙗𝙖!Az önbizalmadat miért a férfiban keresed? A szépségedet miért nem látod te magad is? Miért nem szereted magad jobban, mint ő téged? Miért csak a visszaigazolásokból táplálkozol? 

𝘿𝙚 𝙣𝙚́𝙯𝙯𝙪̈𝙠 𝙢𝙚𝙜, 𝙢𝙞 𝙞𝙨 𝙩𝙤̈𝙧𝙩𝙚́𝙣𝙝𝙚𝙩𝙚𝙩𝙩 𝙖 𝙠𝙖𝙥𝙘𝙨𝙤𝙡𝙖𝙩𝙤𝙙𝙗𝙖𝙣. 

1. Azt mondod, nem láttad jeleket. Itt nem arra gondolok, hogy titkos üzenetek jöttek-e éjszaka, vagy kimaradozott-e. Arra gondolok, ahogyan rád nézett, ahogyan hozzád ért és amilyen hangszínnel hozzád beszélt. A finomhangolásról beszélek, és ezeket mi nők érezzük, fogjuk, ha akarjuk. Ezek többet árulnak el minden szónál. Szóval még mindig azt mondod, hogy nem láttad a jeleket? 

2. Azt mondod, félsz, hogy elveszíted őt. Mégis mit nem szeretnél elveszíteni? Félsz elveszíteni a bizonytalanságot, a becstelenséget, a hazudozást, a játszmákat, a félelmet? Benned lehet a működési zavar kisasszony, ha mindehhez ragaszkodsz. Lehetséges, hogy hasonló példaképekkel nőttél fel, lehetséges, hogy ma csak ennyit vársz egy kapcsolattól az eddigi tapasztalataid alapján.De ha nem emeled az elvárási szintedet, akkor az ördögi kör ismétli önmagát és 2 év múlva ismét ott leszel a párnán kekszet majszolgatva. 

3. Azt mondod, minden férfi egyforma. Vagyis ha elhagyod őt a hűtlensége miatt, a következőférfi ugyanezt fogja csinálni. Hú, ez a mondat a hab a tortán. Mert te persze ismersz minden férfit a városban, vagy a világon. Ezzel a gondolkodásmóddal eleve nem adsz magadnak esélyt egy jobbra, egy értékesebbre, az igazira. Szimplán gyávaságból. Azt mondod, a nők tehetnek róla, rámásztak, elcsábították, mert minden nő ***

Nehezen tudom elképzelni azt a filmjelenetet, amikor a nő erőszakolja a férfit. De lehetséges. Vagy jobb neked, ha ezt hiszed? Könnyebb? Azt mondod, hogy már egyszer megcsalt, de megígérte, hogy nem teszi többet.No comment. 

4. Azt mondod, ha szeretne, nem csalna meg. Hidd el, ez sem feltétlen igaz. Furcsán működnek a férfiak, a logikus világ atyaistenei nagyon logikátlan dolgokat képesek művelni. Azt mondod "De hát szeretem!"Önmagadat miért nem?---Hangsúlyozni szeretném kedves nőtársam, igazat adok neked abban, hogy a megcsalás igenis nem fair, nem elfogadható, fáj, rombol... 

Kérdezem halkan: "Ha eddig fajul egy kapcsolat, nem vagyunk benne mi is a hibalistában?" Azzal, amit az elején említettem. Hogy erőből akarod boldognak látni a kapcsolatodat, hogy áltatod magad, hogy vakon remélsz, hogy akaratból és érdekből tartod fenn a párkapcsolatodat. Innen a te felelősséged. Persze, hogy optimista vagy, hogy remélsz, hogy jól akarod érezni magad, hiszen egy párkapcsolatnak ez is az egyik lényege. Akarsz hinni a szerelemben. És ez jó. Csodálatos. De kérlek, ne vakon! 

𝙈𝙚𝙧𝙩 𝙢𝙞 𝙞𝙨 𝙖 𝙨𝙯𝙚𝙧𝙚𝙡𝙚𝙢?Hát ezt nagyon sok okos ember megfogalmazta már. Mindenkinek van róla egy ideája.Én úgy látom, hogy a szerelem egy olyan érzéshalmaz, amibe beletartozik többek közt a kölcsönös elismerés, kölcsönös tisztelet és kölcsönös, mély megismerés. Amikor önmagad legalább úgy szereted, mint párodat, valódi lelki társak vagytok, vele a legmélyebb kommunikáció is működik. Amikor egymás mellett haladtok a közös úton, de teljes mértékben támogatjátok egymás útját is. Ahol a szex szerelmeskedést jelent és ahol mindkét fél élvezi a teljes szabadságát is a párkapcsolatban. Arra kérlek, ezt a néhány vázlatpontot vesd össze a párkapcsolatoddal.

𝙃𝙤𝙜𝙮𝙖𝙣 𝙖́𝙡𝙡𝙟 𝙛𝙚𝙡 𝙚𝙜𝙮 𝙞𝙡𝙮𝙚𝙣 𝙘𝙨𝙖𝙡𝙤́𝙙𝙖́𝙨 𝙪𝙩𝙖́𝙣?

Ne vele foglalkozz most!Tudom, pörögnek a képek a fejedben: "Emlékszem, mikor ránézett. Azok a gyanús üzik. Miért nem értékel jobban? Miért nem vagyok neki elég?"

Mindez róla szól. Most meg kell ismerned azokat a hajtóerőket magadban, amik elvakítottak. Amik miatt ignoráltad a jeleket, elfogadtad eseményeket és pörgetted tovább a kocka alakú kereket. Meg kell tudnod itt és most, hogy mi működik benned, hogy miért és hogy milyen megoldással szabadulhatsz meg a bizalmatlanság kis szörnyétől! 

Ahhoz, hogy megismerd a hajtóerőidet, talán nagyon mély traumákat kell feloldanod magadban. Rossz szülői mintákat, gyermekkori meg nem értettséget, elhanyagoltságot, talán lelki vagy fizikai erőszakot is oldanod kell magadban.Természetesen megértem, hogy mindazok ellenére, amit eddig írtam, továbbra is azt érzed, hogy nehéz ebből a helyzetből továbblépni. Ez teljesen OK és nem a te hibád.

Óhatatlanul is segítségre van szükséged, mégpedig ezért, hogy ezeket a mintákat valahogy dekódold, elemezd, dolgozz rajtuk.Hiszen ezek fogják felépíteni azt az erőt és biztonságot, hogy ne kelljen többé elfogadni az elfogadhatatlant, hogy ne kelljen többé vak reményben élned. Hogy te is építeni tudd a kapcsolatodat, mert annak bukásában alaposan kivetted a részed. 

𝘼𝙢𝙞𝙧𝙚 𝙨𝙯𝙪̈𝙠𝙨𝙚́𝙜𝙚𝙙 𝙫𝙖𝙣, 𝙖𝙯 𝙖 𝙨𝙯𝙚𝙢𝙚́𝙡𝙮𝙧𝙚 𝙨𝙯𝙖𝙗𝙤𝙩𝙩 𝙢𝙚𝙜𝙤𝙡𝙙𝙖́𝙨, egy hosszabb munkafolyamat - amiben: 

1. Fel kell tárni az életed részleteit, rejtélyeit, az érzéseidet és motivációidat, a blokkjaidat és traumáidat, valamint olyan dolgokat is, amelyekről magad sem tudsz, mert mélyen el vannak ásva a tudatalattidban. Ki kell deríteni, miért áltatod magad szívesebben, mint, hogy szembenézz a valósággal, és hogy mitől gyengültél el az önvédelmi harcban. 

2. A folyamatban a következő lépésként ki kell ásni a blokkok, traumák rejtett okait - legyenek azok bizonyos korábbi események, az életedet meghatározó emberek, karmikus kapcsolatok, vagy lelki kötődések. Annak felismerése, hogy ki, mikor, mit csinált az életedben, nagy erőt a majd cselekvéshez és megbocsátáshoz. 

3. És itt jön a lényeg! Mivel ezek a traumák a lényed részét képezik, nem szabad kidobni őket egyszerűen a semmibe. Ezeket a negatív energiákat egy bizonyos módszerrel át kell fordítani pozitív hajtóerővé és felhasználni őket a további építkezésre. Hiszen eddig hatalmas erővel és lendülettel rombolták a lényedet, láthatod te is, hogy micsoda energia lakozik benne. Akkor most ráfekszünk erre a lendületre és felfelé irányítjuk az áramlást.

4. Az energiák újra ébresztése és felerősödése újjáépíti és kialakítja a rég elveszett önbecsülésedet, önbizalmadat, önszeretetedet és az életben való hitedet. Megszabadulhatsz a naivitás, a félelem, vagy a szomorúság nyomaitól is. 

𝙀𝙯 𝙡𝙚𝙨𝙯 𝙖 𝙢𝙪𝙣𝙠𝙖́𝙙 𝙟𝙪𝙩𝙖𝙡𝙢𝙖.

Visszaépíted a boldogságod alappilléreit; a hitedet önmagadban, az optimizmust, életörömöt, a boldog jelen és a boldog jövő feltételeit. Mindez lehetővé teszi, hogy kikerüljenek téged a jövőben a hűtlen, a csaló, a játszmázó antiférfiak. 

Komolyan itt az ideje, hogy meglásd a helyzetedben a változtatás szükségességét!Vállald fel a felelősséget az életedért, hagyd abba az önsajnálkozást és lépj, mint ahogy azt egy érett, felnőtt nő teszi!Állj fel!

(𝐻𝑜̈𝑙𝑔𝑦𝑒𝑖𝑚, 𝑎𝑘𝑖𝑛𝑒𝑘 𝑛𝑒𝑚 𝑠𝑧𝑜𝑘𝑛𝑦𝑎́𝑗𝑎, 𝑛𝑒 𝑣𝑒𝑔𝑦𝑒 𝑚𝑎𝑔𝑎́𝑟𝑎.)

Ella

Foglalj időpontot egy 40 perces kötetlen konzultációra, ahol részletesebben meg tudjuk beszélni a helyzetedet.