KAMÉLEON NŐ

2024.02.01

𝗔 '𝗸𝗮𝗺𝗲́𝗹𝗲𝗼𝗻 𝗻𝗼̋ 𝘀𝘇𝘁𝗼𝗿𝗶𝗷𝗮, 𝗮𝗸𝗶, 𝗯𝗮́𝗿 𝗷𝗼́𝗹 𝗷𝗮́𝘁𝘀𝘇𝗼𝘁𝘁 𝗮 𝘀𝘇𝗶́𝗻𝗲𝗸𝗸𝗲𝗹, 𝗺𝗲́𝗴𝗶𝘀 𝗲𝗹𝗯𝘂𝗸𝘁𝗮 𝗮𝘇 𝗶𝗴𝗮𝘇 𝗽𝗮́𝗿𝗸𝗮𝗽𝗰𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗮́𝘁. 

 Miért esik sok nő hasonló hibába és hogyan lehet kiküszöbölni?

Érdekes beszélgetésem volt nemrég egy nővel. Nem ez az első alkalom, már több hasonló sztorit követtem végig, de ez az eset igazán szemléletes és egyedülálló.Először is tisztázzuk is le, mit is értek 'kaméleon nő' alatt.

Kitti sok mindent nem tanult meg életében, egyet viszont nagyon is igen; hogy alkalmazkodjon a helyzetekhez, az emberekhez, a férfiakhoz – mégpedig teljes önfeladással.Kittinek ez azért nem esett nehezére, mert a saját egyénisége részben fejletlen volt, részben elnyomott. Viszont a túlélés, a siker, a boldogság érdekében megtanulta a színváltoztatás művészetét, élt vele, sőt vissza is élt vele. 

𝐇𝐨𝐠𝐲 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐞𝐳 𝐡𝐨𝐯𝐚 𝐯𝐞𝐳𝐞𝐭𝐞𝐭𝐭?

Ebben a blogomban leírom, milyen következményei lehetnek annak, ha az áldozati szerepből kilépve irányítóvá válsz – játszótérnek tekintve az emberek lelki világát.Ha te is úgy érzed, hogy a játszmák nélkül már nem is tudnál boldogságot teremteni, akkor most tisztázzuk le, hogy miért érzel így, mi vezetett ide, és hogy mi tart vissza attól, hogy kiválasztd a saját színedet és büszkén, önbizalommal bemutasd azt a nagyközönségnek.

𝐇𝐨𝐠𝐲𝐚𝐧 𝐤𝐞𝐳𝐝𝐨̋𝐝𝐨̈𝐭𝐭 𝐊𝐢𝐭𝐭𝐢 𝐭𝐨̈𝐫𝐭𝐞́𝐧𝐞𝐭𝐞? 

Ma már sajnos tipikus családi sémában, elhanyagolt és szeretetre éhes kislányként. A szülei válásakor kialakult helyzetben vette észre, hogy ha azt mondja, és teszi, amit az adott szülő látni, hallani és érezni akar, akkor kap valamiféle szeretetet, odafigyelést, vagy előnyöket. Eléri a családi békét, az elfogadást, az új ruhát és az éppen átvert szülő még buliba is elengedte. 

𝐌𝐞𝐠𝐬𝐳𝐮̈𝐥𝐞𝐭𝐞𝐭𝐭 𝐚 𝐤𝐚𝐦𝐞́𝐥𝐞𝐨𝐧 𝐤𝐢𝐬𝐥𝐚́𝐧𝐲.

És mivel a világ visszaigazolása minden színére pozitív volt, szerette a színeit. Pirosat anyának, kéket apának, a testvérével bejött a kékes-piros. A matektanár sárgát kapott, az első nagy Ő pedig zöldet...

𝐌𝐢𝐧𝐝𝐞𝐳 𝐩𝐨𝐧𝐭 𝐚𝐛𝐛𝐚𝐧 𝐚 𝐤𝐞́𝐧𝐲𝐞𝐬 𝐞́𝐬 𝐞́𝐫𝐳𝐞́𝐤𝐞𝐧𝐲 𝐢𝐝𝐨̋𝐬𝐳𝐚𝐤𝐛𝐚𝐧 𝐭𝐨̈𝐫𝐭𝐞́𝐧𝐭, 𝐚𝐦𝐢𝐤𝐨𝐫 𝐚 𝐬𝐚𝐣𝐚́𝐭 𝐤𝐢𝐬 𝐞𝐠𝐲𝐞́𝐧𝐢𝐬𝐞́𝐠𝐞́𝐧𝐞𝐤 𝐤𝐞𝐥𝐥𝐞𝐭𝐭 𝐯𝐨𝐥𝐧𝐚 𝐬𝐚𝐫𝐣𝐚𝐝𝐧𝐢𝐚, 𝐤𝐢𝐫𝐮̈𝐠𝐲𝐞𝐳𝐧𝐢𝐞 𝐞́𝐬 𝐤𝐢𝐧𝐲𝐢́𝐥𝐧𝐢𝐚. 𝐄𝐳 𝐞𝐥𝐦𝐚𝐫𝐚𝐝𝐭.

Kitti élvezni kezdte a sikereket, az előnyöket, a sok barátnőt, a még több fiút. Mindenkihez úgy állt, ahogy azt a másik igényelte. Így legalább nem volt sem balhé, sem stressz, sem felelősség.Sőt! Ezekkel a játszmákkal el tudta érni, hogy elérje a céljait, hogy összeveszessen embereket, irányítsa a történéseket, megkapja, amit meg szeretne kapni és mindezek ellenére pozitív színben tetszelegjen. Észrevette, hogy mindent elér, mindent megkap, mindenki szereti. Ennek csak az volt feltétele, hogy mindig a megfelelő színű ruhát kellett felvennie. És működött! 

𝐀 𝐤𝐚𝐦𝐞́𝐥𝐞𝐨𝐧 𝐤𝐢𝐬𝐥𝐚́𝐧𝐲 𝐢́𝐠𝐲 𝐯𝐚́𝐥𝐭 𝐬𝐢𝐤𝐞𝐫𝐞𝐬 𝐤𝐚𝐦𝐞́𝐥𝐞𝐨𝐧 𝐧𝐨̋𝐯𝐞́.

Kitti jól érezte magát a változékony kis bőrében és tudta, hogy a színeit sosem fogja megunni, sőt, bővítheti a színskálát újabb emberekkel, újabb helyzetekben és így mindig sikeresebb és boldogabb lesz.Nem volt ő gonosz, sem számító – csak a nagy túlélő.Kitti harminc X évesen találkozott a Férfival. Aki szerette volna valóban megismerni, mélyen szeretni. A színes egyénisége nagyon izgató volt, a lány minden helyzetben új, friss, üde arcát mutatta. Változatos, alkalmazkodó, szerethető volt. Kezdett elmélyülni a kapcsolatuk, boldogok voltak. A férfi lassan szerette volna megismerni az igazi Kittit is. Szánt rá időt, energiát, kutatta, de sosem találta meg. Már csak Ő hiányzott a kapcsolatukból. De Ő nagyon. A lány is szeretett volna kitárulkozni, megmutatkozni. De nem tudta, melyik szín is ő színe. Mindegyiket szerette, de maga sem tudta, hogyan érez az a fényes, fehér Kitti. És mivel a lélek a lelket keresi, a személyiség a személyiséget, az Én a Te-t, így ők ketten aztán nem találtak egymásra.Így sorvadt el a boldogságuk.Amikor ma Kitti tükörbe néz, még mindig nem látja Önmagát. Csak színeket, személyeket, senki mást.De már nem is érdekli, mert a szerepek sokasága ismét felturbózta az életét, ismét játszhatja a sikeres nőt, az okos kollégát, az odaadó szeretőt, a jó barátot. Minden helyzetben, más-más álruhában. És ami a legfontosabb, az emberek szeretik, elfogadják, jó barátnak, jó nőnek, jó gyereknek tartják. Ő pedig továbbra is csak kaméleon férfival találkozik, hiszen az azonos minőség emberek vonzzák egymást. Így él tovább a kaméleonok párkapcsolati rendszere. 

'𝐀 𝐊𝐢𝐭𝐭𝐢' 𝐩𝐞𝐝𝐢𝐠 𝐦𝐞́𝐠 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐢𝐠 𝐚𝐫𝐫𝐚 𝐯𝐚́𝐫 𝐨𝐭𝐭 𝐥𝐞𝐠𝐞𝐬-𝐥𝐞𝐠𝐛𝐞𝐥𝐮̈𝐥, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐯𝐞́𝐠𝐫𝐞 𝐟𝐞́𝐧𝐲𝐭 𝐤𝐚𝐩𝐣𝐨𝐧 𝐞́𝐬 𝐞𝐥𝐤𝐞𝐳𝐝𝐡𝐞𝐬𝐬𝐞𝐧 𝐛𝐢𝐦𝐛𝐨́𝐝𝐳𝐧𝐢. 

Kittik! Az egyszerűen képtelenség, hogy így éljétek le az életeteket! Ezt nem teheted meg a kis bimbóval ott benn, aki szeretne már fejlődésnek indulni. Ha nem lépsz időben, el fog halni örökre.

Nem könnyű megtalálni önmagunkat, megtalálni azt a fényes fehér fényt, ami Te magad vagy és felvállani Őt.Nem könnyű feladni a játszmákat és vállalni azt, hogy nem leszünk mindenkinek szimpatikusak, nem leszünk közkedveltek és a nehézségekbe is bele kell majd állni. És hogy fájni is fog. De legalább önmagad leszel. 

A Kitti.

Természetesen megértem, hogy mindazok ellenére, amit eddig leírtam, továbbra is azt érzed, hogy nehéz ebből a helyzetből tovább lépni. Nehéz, de lehetséges és szükségszerű. És van is rá megoldás.

𝐀 𝐦𝐨́𝐝𝐬𝐳𝐞𝐫 𝐥𝐞́𝐧𝐲𝐞𝐠𝐞 egy olyan vezetett és kalandos út, amelyben Fel kell tárni azokat a folyamatokat, amelyek az önmegtagadást, a megfelelési kényszert, az önértékelés hiányát, a játszmák fontosságát fejlesztették ki benned. Fel kell térképezni az 'Álkittik' érzéseit és hajtóerőit.

Majd ki kell ásni a valódi Kitti esszenciáját, személyiségét, az életét meghatározó karmikus kapcsolatait, lelki kötődéseit. Meg kell határozni ezen hatások eredményeit a mai lelki állapotodra.És itt jön a lényeg! Mivel ezek a traumák a lényed részét képezik, nem szabad kidobni őket egyszerűen a semmibe. Ezért ezeket a negatív energiájukat egy bizonyos módszerrel pozitív hajtóerővé kell fordítani és felhasználni őket a további építkezésre. Az energiák újra ébresztése és felerősödése újjáépíti és kialakítja a rég elveszett személyiségedet, valódi önbizalmadat, és valódi önszeretetedet.

𝐄́𝐬 𝐦𝐢 𝐥𝐞𝐬𝐳 𝐚 𝐦𝐮𝐧𝐤𝐚́𝐝 𝐣𝐮𝐭𝐚𝐥𝐦𝐚? 

𝗠𝗲𝗴𝗶𝘀𝗺𝗲𝗿𝗲𝗱 𝗞𝗶𝘁𝘁𝗶𝘁! 

Nem leszel egyedül többé, nem kell pótbarátnők után kajtatnod, pótszeretetet kiharcolnod, pótcselekvésekkel elterelni a figyelmedet a magányodról.Ez teszi majd lehetővé, hogy megtaláld a számodra ismét a Férfit, és hogy a boldogságotok a két egészséges személyiség egységében teljesedjen ki.

Most leírom, mi az az egyik legnagyobb hiba, a következő 5 másodpercben el fogsz követni - mint mindig. Azt mondod magadban; "Igen, Ellának igaza van, az én életem is ilyen csapdában van, érzem, hogy lépnem kellene".Majd tovább pörgetsz. Hogy miért pörgetsz mindig tovább? Nehéz szembenézni a valósággal. Nehéz megállni és eltöprengeni. Nehéz lépni, erőfeszítéseket tenni. 

De nincs más esélyed.Fejlődj végre Kitti! Túl sokat vártál már.

𝐹𝑜𝑔𝑙𝑎𝑙𝑗 𝑖𝑑𝑜̋𝑝𝑜𝑛𝑡𝑜𝑡 𝑒𝑔𝑦 40 𝑝𝑒𝑟𝑐𝑒𝑠 𝑘𝑜̈𝑡𝑒𝑡𝑙𝑒𝑛 𝑘𝑜𝑛𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎́𝑐𝑖𝑜́𝑟𝑎, 𝑎ℎ𝑜𝑙 𝑟𝑒́𝑠𝑧𝑙𝑒𝑡𝑒𝑠𝑒𝑏𝑏𝑒𝑛 𝑚𝑒𝑔 𝑡𝑢𝑑𝑗𝑢𝑘 𝑏𝑒𝑠𝑧𝑒́𝑙𝑛𝑖 𝑎 ℎ𝑒𝑙𝑦𝑧𝑒𝑡𝑒𝑑𝑒𝑡.

https://molnarellacoaching.booked4.us/public/

Ella