A gyermeki elme

2021.03.08

A gyermekek a szívükkel gondolkoznak, és az elméjükkel éreznek természetükből adódóan. Elméjük nyitott, őszinte, maga az tiszta ártatlanság. Semmi nem korlátozza őket, egyszerűen csak léteznek és haladnak az árral. Azért énekelnek, mert szeretnek énekelni és azért rajzolnak, mert élvezik. Mindent örömmel tesznek. 

A társadalom átkondicionálja, irányítja, korlátozza őket az iskolában és gyorsan elveszítik ezt az ártatlanságot. Híres filozófusok szerint ha meghal a bennünk élő gyermek, meghal a lélek. 

Nézz csak körbe! Mennyi szem tekint rád csillogás, öröm, életkedv nélkül. Vagy nézz tükörbe, lehet, hogy ugyanazt látod? Ebben az ördögi körben én magam is sokáig kóvályogtam, míg egyszer csak úgy döntöttem, hogy ELÉG! 

Átváltoztattam az örgödi kört "angyali körré" Nem mondom, hogy könnyű, nem mondom, hogy gyors, de mindenképpen megéri. Elmúlt a félelem, a bizonytalanság, a düh! Ha végigjössz velem ezen az úton, azt fogod érezni, amit én - amikor fenn állok egy hegy tetején, kitárom a karom és őszintén érzem: "Minden rendben van!"

Ella

Life Coaching