5 téves, de népszerű mítosz a párkapcsolatról

2021.07.06

1. "Ha szeret, kitalálja a gondolataimat is."

Hölgyeim, néha igen. Olyan témákban, amire a párod alapvetően nyitott vagy érintett benne.De ne várd el! Egy férfi nem így működik, számára a tiszta, egyenes beszéd a kommunikáció útja. Nem tud sejtésekkel, célozgatásokkal, ráutalásokkal mit kezdeni. És jól teszi. Minek találgasson? Légy Te annyira bátor, hogy felvállad az érzéseidet és gondolataidat. 

2. "Ha nem veszekszünk, boldog a kapcsolatunk."

Jaj Istenem, hány "békés" kapcsolatot látok haldokolni és vegetálni. És közben az egyén mással éli meg a lelki vívódásait, a fizikai igényeit, a gondolatai letisztázását. Mert gyáva. Gyáva kimondani, megmutatni, érezni önmagát. És mint a jégfelszín alatt áramló víz ... egyszer feltör.

3. "Majd én megváltoztatom."

Nincs jogod hozzá. Még kevésbé esélyed rá. Válassz a személyiségednek megfelelő párt. Ehhez engedd fel a rózsaszín ködöt a párodról és önmagadról is! Ezután az ő igényivel foglalkozz legalább annyit, mint a sajátoddal. Se többet, se kevesebbet!

4. "Egyetlen ember van számomra teremtve."

Mennyi az esélye annak, hogy több milliárd emberből pont a te városodban rejtőzködik az egyetlen párod? És mi az, hogy egyetlen? Biztosan voltál már olyan helyzetben, hogy ennél nem lehet jobb. Azután a szakítás után rájöttél, hogy van. A kötődés egészséges, a ragaszkodás beteges. Te hol tartasz?

5. "Párkapcsolati válság legjobb megoldása: szakítás"

Igen, a gyengéknek és a gyáváknak. Könnyen eldobod magad mellől a társad, lecseréled, mint az ágyneműt. Mert hiányzik belőled a mélység, az érzelmi intelligencia, mert el vagy kényeztetve, vagy gyáva, vagy egyszerűen csak lusta vagy. De a kerék körbe jár...

Ella