MIÉRT MARADSZ BENNE?

2022.11.13

𝗠𝗶𝗲́𝗿𝘁 𝗺𝗮𝗿𝗮𝗱sz benne? 

𝗠𝗶𝗲́𝗿𝘁 𝗳𝗲́𝗹𝘀𝘇 𝗮𝘇 𝗲𝗴𝘆𝗲𝗱𝘂̈𝗹𝗹𝗲́𝘁𝘁𝗼̋𝗹? 

𝗠𝗶𝗲́𝗿𝘁 𝘀𝘇𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗴𝗼̈𝗿𝗰𝘀𝗯𝗲 𝗮 𝗴𝘆𝗼𝗺𝗿𝗼𝗱, 𝗺𝗶𝗸𝗼𝗿 𝗮𝗿𝗿𝗮 𝗴𝗼𝗻𝗱𝗼𝗹𝘀𝘇, 𝗵𝗼𝗴𝘆 𝗵𝗮 𝗸𝗶𝗹𝗲́𝗽𝘀𝘇 𝗲𝗯𝗯𝗼̋𝗹 𝗮 𝗿𝗼𝘀𝘀𝘇 𝗸𝗮𝗽𝗰𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗯𝗼́𝗹, 𝗮𝗸𝗸𝗼𝗿 𝗲𝗴𝘆𝗲𝗱𝘂̈𝗹 𝗳𝗼𝗴𝘀𝘇 𝗺𝗮𝗿𝗮𝗱𝗻𝗶?

Ha azt gondolod, hogy nem tudsz önállóan élni és létezni, vagy ha olyan képtelen gondolatok járnak a fejedben, hogy ha kilépsz egy rossz kapcsolatból, akkor nem tudsz majd lélegezni sem egyedül, akkor el kell keserítselek. Igenis képes vagy rá!

Ha olyan helyzetben vagy, hogy nem mersz kilépni a boldogtalan kapcsolatodból, mert attól tartasz, hogy nem tudsz majd megállni a lábadon egyedül - akár lelkileg, akár anyagilag, akár társadalmilag - akkor nagyon is tévedsz! 

Megmutatom neked, hogyan tudod megcsinálni!

Nézzük csak meg, mit is érzel. Tele vagy kétségekkel, félelemmel, rossz elképzelésekkel, azzal kapcsolatban, hogy mi történne veled akkor, ha kilépnél a jelenlegi rossz kapcsolatodból.

𝗠𝗜𝗞 𝗜𝗦 𝗘𝗭𝗘𝗞 𝗔 𝗙𝗘́𝗟𝗘𝗟𝗠𝗘𝗞? 

Az egyik az, hogy n𝗲𝗺 𝘁𝘂𝗱𝗻𝗮́𝗹 𝗲𝗴𝘆𝗲𝗱𝘂̈𝗹 𝗲́𝗹𝗻𝗶, szükséged van egy férfira az életben, aki megmondja a tutit, megteszi a lehetetlent, elintézi a szükséges dolgokat. Azt gondolod, hogy nem tudnál elintézni egy gumicserét, vagy nem tudnál egyedül kőművest találni a nappali kifestéséhez.Igaz, hogy a párod megmondja a tutit, de nem teszi meg a lehetetlent, és nem is intézi el a szükséges dolgokat. Ha úgy jobban megnézed az életedet, ezeket a dolgokat pont Te teszed meg. A poén az, hogy ennek ellenére úgy érzed, ezt férfi nélkül nem tudnád megtenni. Hogy kell egy biztos pont. 

Tudod miért hiszed ezt? Mert elhitetik veled. Te pedig megeszed - a tények ellenére.

No, nézzük is ezt a biztos pontot.űAz a biztos pont egy felnőtt óvodás. Aki nem figyel rád, mert figyelmet követel. Aki nem ad, csak hisztisen követel. Aki nem ért meg, sőt meg sem hallgat téged, mert az ő élete nehezebb. Aki alig teljesít az ágyban, mert minden idejét és energiáját a gépezés tölti ki. Ő a biztos pont. 

A másik ok, amiért nem hiszel az önállóságodban, az azért alakult ki, mert a 𝘁𝗮́𝗿𝘀𝗮𝗱𝗮𝗹𝗼𝗺 𝗲𝘇𝘁 𝗮 𝗯𝗲́𝗹𝘆𝗲𝗴𝗲𝘁 𝗻𝘆𝗼𝗺𝗷𝗮 𝗮 𝗻𝗼̋𝗸𝗿𝗲: mi vagyunk a 'gyengébb nem'.

A 'gyengébb nem' egyedül neveli fel a gyermekeit, mert az erősebbik nem kihátrál a nehézségek elől. A gyengébb nem munka után nem leül tévézni, hanem felveszi a második (vagy harmadik) műszakot, ami a gyerekekkel való foglalkozásából és komplett háztartásból áll. Mindehhez még kedves, nevetgél és boldog. Ő a gyengébb nem.

Emellett ugyanolyan minőségű és mennyiségű munkát teljesít a munkahelyén, mint egy férfi - mindezt alacsonyabb fizetésért és teljes munkaidőben. De ő a gyengébb nem. Hagyjuk.

A következő ok, amiért nem látod magad erősnek - azok a 𝗯𝗮𝗿𝗮́𝘁𝗻𝗼̋𝗸, 𝗮 𝘀𝘇𝘂̈𝗹𝗼̋𝗸, 𝗮𝘇 𝗶𝘀𝗺𝗲𝗿𝗼̋𝘀𝗼̈𝗸 𝗷𝗼́ 𝘁𝗮𝗻𝗮́𝗰𝘀𝗮𝗶. "Mi lesz veled egyedül? Hová is mehetnél? Nem keresel eleget egy albérlethez. Ki fog megvédeni? Mikor lesz így unokám? Egyedül maradsz öreg korodban.

Anyukámtól tanultam egy régi mondást: "Nem az a fontos, hogy mit mondanak, hanem, hogy KI!"

Nézd meg, kik adják neked ezeket a tanácsokat. Olyanok, akik kapcsolatban élnek, mert "Mi lesz velük egyedül?" Vagy olyan ismerőseid, akik anyagi szűkösség miatt vannak kapcsolatban? Esetleg kényelmesebb az életük a párjukkal, mint egyedül? Ez nem baj, ha boldogok.Csak olyan embertől fogadj el párkapcsolati tanácsot, akik boldog párkapcsolatban élnek. 

Azért is félsz az egyedülléttől, mert 𝗺𝗮́𝘀𝗼𝗸 𝗿𝗼𝘀𝘀𝘇𝗻𝗮𝗸 𝘁𝗶𝘁𝘂𝗹𝗮́𝗹𝘁 𝗽𝗲́𝗹𝗱𝗮́𝗶𝘁 𝗹𝗮́𝘁𝗼𝗱. 

Például itt van egy önálló 40es szingli nő.Azt gondolod, hogy ha egy 40es nő egyedül él, akkor ő biztosan nem kell senkinek és boldogtalan egyedül. És valószínűleg így fog megöregedni. Ettől rettegsz te is.

De tévedsz. Nagyon sok önálló, érett nő élvezi a szabadságot. És mit jelent ez a szabadság? Hogy döntési helyzetben van - ha nem boldog egy kapcsolatban, kiléphet belőle, és ha boldog, akkor egyenrangú félként élvezi a kapcsolata örömeit. De ezt az önállóságot meg kellett teremteniük magunknak. Ők már túl vannak azon a munkán, ami most még előtted áll. De ahogy nekik is sikerült, neked is sikerülni fog! 

Egy másik oka annak, hogy 𝗳𝗲́𝗹𝘀𝘇 𝗮𝘇 𝗲𝗴𝘆𝗲𝗱𝘂̈𝗹𝗹𝗲́𝘁𝘁𝗼̋𝗹, az a híres-neves önbizalomhiány. Ne érts félre, nem te tehetsz róla. Ezt sajnos gyerekkorunkban szedjük össze. Főleg szülőktől, vagy más felnőttektől.

𝗡𝗲́𝘇𝘇𝘂̈𝗸 𝗶𝘀 𝗰𝘀𝗮𝗸 𝗺𝗲𝗴 𝗮 𝗴𝘆𝗲𝗿𝗲𝗸𝗸𝗼𝗿𝗼𝗱𝗮𝘁!

Gyermekkorodban a család kicsi királylányaként voltál nevelve, a szüleid óvtak-védtek még a széltől is féltettek. Ha igazságtalanság történt veled a suliban, nem kellett megharcolnod a saját kis csatáidat, hanem a szüleid teljes mellszélességgel felvették a kesztyűt és harcba léptek helyetted.A másik véglet az, amikor nem álltak ki érted, maguk is féltek a rendszer bosszújától és magadra hagytak téged ezekben a helyzetekben - vagyis, így, vagy úgy - de nem tanultál meg kiállni magadért. 

Tehát, megtanultál félni.Az is lehet, hogy, hogy már otthon, kiskorodban hatással volt rád a jól bevált hímsovinizmus, és még mindig füledbe csengenek az apukád vagy más férfiak szavai: "Ne foglalkozz ezzel, ehhez a nők nem értenek!" Vagy ilyen és hasonló, nőket pocskondiázó mondatok az 'igazi férfitől'. Esetleg a szüleid, főleg az apukád elhanyagolt téged, nem mutatta ki a szeretetét, vagy fiút szeretett volna, vagy talán kritizált külsőleg. Mindezek komoly nyomokat hagynak a gyermeki lélekben. Az eredmény: alacsony önbecsülés és gyenge önbizalom. Ezek az egyedülléttől való félelem alapelemei. 

𝗗𝗲 𝗺𝗶𝘁 𝗲́𝗿𝘇𝗲𝗹 𝗺𝗮?Azt, hogy a világ egy csúnya hely, tele van mumusokkal, hogy az élet legtöbb területén veszély leselkedik rád, hogy nem vagy képes egy izzót sem kicserélni, hogy nem vagy képes eldönteni, hogy milyen színű kanapét vegyél, de még a műkörmöd színét is a pasid mondja meg!A félelem miatt homályos a jövőképed, inkább hagyod magad sodródni. Ez nem is gond, ha észreveszed és teremtesz kitörési lehetőséget ebből a gyermeteg helyzetből. De nem teszed. És tudod, miért nem teszed? Mert nem hiszel a jó kapcsolatokban sem. "𝗔 𝗸𝗼̈𝘃𝗲𝘁𝗸𝗲𝘇𝗼̋ 𝘀𝗲𝗺 𝗹𝗲𝗻𝗻𝗲 𝗷𝗼𝗯𝗯."

És mivel rettegsz az egyedülléttől, benne maradsz a kapcsolatodban, akármilyen rossz is az. Szeretethiányodat a kis kutyusoddal vagy a cicáddal pótlod. Nagyon aranyosak, a világ minden szeretetét meg tudják adni, tudom. De a helyzeteden nem javítanak.Kérlek, figyelj oda, mert a bizonytalanságod miatt nagyon befolyásolható vagy. Emiatt leköveted a tömegdivatot, az általános társadalmi véleményeket, bármit mond a férfi melletted, vagy a barátnőd, a média - azzá válsz. A divatban, a külső megjelenésedben, a gondolkodásodban is. A megfelelési kényszered miatt testképzavarod alakulhat ki, nem leszel semmiben sem elégedett önmagaddal. Ez étkezési vagy italozási rendellenességhez vezethet, a kezeletlen testképzavar pedig sportmániához, testközpontúsághoz, és szépészeti műtétekhez.

𝗠𝗲𝗱𝗱𝗶𝗴 𝗮𝗸𝗮𝗿𝗼𝗱 𝗺𝗲́𝗴 𝗳𝗶𝘇𝗲𝘁𝗻𝗶 𝗮 𝘁𝗮́𝗿𝘀𝗮𝗱𝗮𝗹𝗺𝗶 𝘁𝗼𝗿𝘇𝘂𝗹𝗮́𝘀𝗼𝗸 𝗮́𝗿𝗮́𝘁 𝗮 𝘀𝗮𝗷𝗮́𝘁 𝗲́𝗹𝗲𝘁𝗲𝗱𝗱𝗲𝗹?

Tényleg életképtelen volnál? Tényled ennyit érsz? Nem, dehogy! Csak akkor, ha elhiszed ezt a butaságot! Ha viszont ki akarsz lépni ebből a téves gondolkodásból, segítek abban, hogyan tedd! Először is lép kicsit hátra és nézd meg magad kívülről. Rá kell gyere arra, hogy ezt te nem akarod, nem így akarod! Érezned kell magad ennyire értékesnek! Azután, le kell állítanod az embereket magad körül, hogy mindenki megmondja neked, mit csinálj, mit akarjál, mit gondoljál. És hogy mi jó neked. Csak hallgasd meg a szíved. Ő megmondja!

𝗠𝗜𝗧 𝗞𝗘𝗟𝗟𝗘𝗡𝗘 𝗧𝗘𝗡𝗡𝗘𝗗??

A belső mintáidat kell elkezdeni feldolgozni és átalakítani, melyek évek óta, nagyon régen épülnek benned. Ezek a hibás sémák torzították a valóságodat, így nehezen vagy egyáltalán nem látsz rá valósan a helyzetedre. Nagyon szívesen mondanám, hogy ezzel meg fogsz birkózni egyedül, de szűrreális lenne, hiszen nem látod reálisan a valóságot. Külső segítségre van szükséged. Amennyit beleteszel önmagad fejlődésébe, annyit veszel ki belőle. A feldolgozatlan traumák a felszín alatt működnek és rombolnak.Ha nem a tömeges pótmegoldásokban gondolkodsz, hanem 𝐀 𝐌𝐄𝐆𝐎𝐋𝐃𝐀́𝐒𝐁𝐀𝐍.

Ugye, hogy még olvasni is megkönnyebbülés?

Amit itt leírtam, az nem álom, hanem valóság, hiszen ismétlen, pont abban a megoldásban segítek az ügyfeleimnek, amely tűpontosan meghatározza az okokat, megérteti a motivációt, megmutatja a megoldás lépéseit, és újjáépíti benned a NŐt.

Jól hangzik, ugye?

Kíváncsi vagy hogyan néz ki a megoldási folyamat és mi az 𝐔́𝐣𝐣𝐚́𝐞́𝐩𝐢́𝐭𝐞́𝐬 𝐌𝐨́𝐝𝐬𝐳𝐞𝐫𝐞, amellyel komoly és végleges sikereket érünk el az ügyfeleimmel?

Foglalj a naptáramban egy időpontot, amikor egy telefonos konzultációban kötetlenül, ingyen meg tudjuk beszélni az életed aktuális helyzetét.

https://molnarellacoaching.booked4.us/public/

Ella