Magabiztos nő?

2022.04.15

?? 𝙀𝙡𝙚𝙜𝙚𝙙 𝙫𝙖𝙣 𝙖𝙗𝙗𝙤́𝙡, 𝙝𝙤𝙜𝙮 𝙖 𝙥𝙖́𝙧𝙠𝙖𝙥𝙘𝙨𝙤𝙡𝙖𝙩𝙗𝙖𝙣, 𝙖 𝙢𝙪𝙣𝙠𝙖𝙝𝙚𝙡𝙮𝙚𝙙𝙚𝙣, 𝙖 𝙘𝙨𝙖𝙡𝙖́𝙙𝙗𝙖𝙣 𝙖𝙯𝙩 𝙫𝙖́𝙧𝙟𝙖́𝙠 𝙩𝙤̋𝙡𝙚𝙙, 𝙝𝙤𝙜𝙮 𝙚𝙜𝙮 𝙢𝙖𝙜𝙖𝙗𝙞𝙯𝙩𝙤𝙨 𝙣𝙤̋𝙠𝙚́𝙣𝙩 𝙖́𝙡𝙡𝙙 𝙢𝙚𝙜 𝙖 𝙝𝙚𝙡𝙮𝙚𝙙, 𝙢𝙞𝙠𝙤̈𝙯𝙗𝙚𝙣 𝙖 𝙢𝙖́𝙨𝙞𝙠 𝙤𝙡𝙙𝙖𝙡𝙧𝙤́𝙡 𝙫𝙖𝙡𝙤́𝙟𝙖́𝙗𝙖𝙣 𝙠𝙞𝙝𝙖𝙨𝙯𝙣𝙖́𝙡𝙣𝙖𝙠 𝙚́𝙨 𝙣𝙚𝙢 𝙞𝙨 𝙩𝙖́𝙢𝙤𝙜𝙖𝙩𝙣𝙖𝙠 𝙩𝙚́𝙜𝙚𝙙?

Ebben a posztban leírom, miért irreálisak a társadalom veled szemben támasztott elvárásai, mi áll ezek mögött és hogyan tudod magad úgy magabiztosan érezni, hogy levetkőzöd a tökéletes igazi nő elvárásait. 

Hogy milyen az Igazi Nő?

Lányok, tisztázzuk le végre, mit is ért ezalatt a világ és mit értünk ezalatt mi, Nők.Ha a Nőről alkotott vélemények, elvárások és szerepek hálójában vergődsz, akkor most abban tudok segíteni neked, hogy észrevedd; te is igazi Nő vagy!

Ez a téma már unalomig ki lett vesézve az elmúlt évtizedekben. Laikusok, szakértők, okoskodók, nők, férfiak írtak és beszéltek az Igazi nőről minden fórumon.Mégis beszélnünk kell róla itt és most, mert nagy a gond. Honnan tudom? 

Mert boldogtalan nők tömegeit látom magam körül. Higgyétek el, nem hoznám fel ezt a témát én is, de azt látom, hogy nagyobb a bizonytalanság, a félelem, a zavarodottság és téveszmék a női fejekben ebben a nagyon is fontos témakörben, mint gondolnátok. Beszéljünk róla, gondoljuk át, érezzük meg, hogy mi is a Nők, vagyis a mi esszenciánk. 

Lányok, ha továbbra is úgy élünk, hogy nem vagyunk tisztában az igaz lényegünkkel, akkor csak újratermeljük a jelenlegi zavaros, nehéz, sokszor megalázó körülményeket és élethelyzeteket. Ha te is úgy érzed, hogy a társadalmi elvárások és a saját belső igényeid kavalkádjában tévelyegsz, ha úgy érzed, hogy boldogtalanul és reménytelenül próbálsz helyt állni, mint Nő, akkor most tisztázzuk le, hogy kik is vagyunk Mi!

Sokan közületek azt gondolják, hogy a nő lényege az anyaság, a feleség-szerep, esetleg segítő és oktató munkaerő. Hogy megértő, gondoskodó, kedves. Ennyi. Még néhány tulajdonsággal bővíthetném, de minek is, mikor úgyis csak a felszínt kapargatja.

Szóval milyennek is akar minket látni a világ?

Milyen eszményképeket állítottak fel nekünk? 

  • Legyél nőies, csinos, vonzó. Ezzel nincs is gond, hiszen minden nő szeretne csinos lenni. 

De! Mindenki mást tart csinosnak és nőiesnek. Mégis, kinek felelj meg? Mindenkinek nem lehet. Ennek ellenére mégiscsak megpróbálsz tetszeni a külvilágnak, fontos számodra, hogy mit mond a párod, a barátnőd, a kollégáid. Megpróbálod a lehetetlent minden erőddel - természetesen eredménytelenül. Most nagy divat, hogy legyél sportos. Megkérdeztem a srácokat a konditeremben. Az férfiak egyik csoportja a szálkás, izmos, vékony nőket kedveli, egy másik része pedig a kissé izmos, de inkább gömbölyded, húsos női testet. Mindkettő a sportos kategóriába esik. Szóval akkor most kinek is kellene tetszeni?

  • Vagy legyél befogadó, elfogadó, toleráns, mert a nő már csak ilyen! Emellett persze legyél határozott is, állj ki magadért a munkahelyeden és a gyerekedért az iskolában. 

Váltakoztasd a személyiségedet naponta többször, mert ezt várja el a világ! Legyél életképes, élj meg a jég hátán is, harcolj, tartsd el magad és a gyermekedet esetleg egyedül is, de közben azért légyszi legyél már alkalmazkodóbb a főnökkel, a pároddal és a társadalommal. Mi van? Na persze legyél tisztességes is, de ha az előbb felsoroltaknak meg kell felelnünk, akkor egyértelműen színészkedni, taktikázni, játszmáznod kell. Aha. 

Szóval taktika vagy tisztesség? Most csak néhány dolgot említettem meg, de ez a deviáns a sor ugyanígy folytatódik tovább nagyon sokáig. Tegyél meg valamit, és persze annak az ellenkezőjét is! Légy valaki és persze annak az ellenkezője is!

Kedvesek, nem látjátok, hogy ez csupa ellentmondás? Hogy az egész egy halmaz deviancia? Olyan különböző elvárások halmaza, amelynek teljesítése eleve kudarcra van ítélve. És mi mindezeknek meg akarunk felelni! 

Ha sikerül, akkor szépen lassan mehetsz a diliházba, ha nem, akkor te vagy a lúzer, az életképtelen nő. És mivel vagy nem tudsz, vagy nem akarsz az összes elvárásnak megfelelni - mert nem csak lehetetlen, de felháborító is - állandóvá válik az önbizalom hiányod és a frusztrációd.

És ott állsz már a 20as éveidben önbizalomhiányosan, szárnyaszegetten, összezavarva. Mert akármit csinálsz, az SOHA NEM ELÉG!

Nem tudsz S-es méretre lefogyni, pedig mennyit próbálkoztál már. Vagy ha sikerült is, észre kellett vedd, hogy nem lettél feltétlenül boldogabb, nem teljesedett ki az életed csak attól, mert sovány lettél. Mert még mindig ott van a többi elvárás. Mert még mindig kevés vagy.

Amikor befogadó és kedves vagy, akkor jönnek a hiénák a baráti körből vagy a vérszívó férfiak, akik rád telepednek, kihasználnak, vagy ilyenkor leszel a nárcik tökéletes célpontja. Ha ezt nem vállalod, akkor persze ki vagy kiáltva egy rideg, jégszívű, kielégítetlen nem mondom minek.

Elvárják, hogy teremtsd meg a saját egzisztenciádat, amit én, mint nő, nagyon is támogatok. Ilyenkor nem vagy kiszolgáltatva senkinek, illetve azt sem tartom fairnek, hogy egy férfi tartson el egyedül egy családot.Ha ez sikerül, akkor viszont te vagy a számító, könyöklő karrierista. Az nem számít persze, hogy képzettebb, okosabb és talpraesettebb vagy, mint a kritizálóid. A lényeg az, hogy hogy nem vagy jó Nő.

Vagyis: mindig kevés vagy!

Lányok, ha mi nem változtatunk a saját belső elvárásainkon, akkor ez az évszázadok óta beposhadt gondolkodásmód sikeresen folytatja útját, amibe lassan belerokkanunk, ha esetleg eddig nem történt volna már meg. 

Akkor milyen is az Igaz Nő?

Amilyennek te érzed.

Természetesen nincs rá képlet, milyen egy igazi Nő. Mert minden ember más. Minden ember más képességekkel, tudással, vágyakkal, elképzelésekkel született le ide a földre. És minden nő is más. És ez a csodálatos benne.Valaki nagycsaládot szeretne, valaki nem szeretne gyermeket sem.És ez így jó.Van, aki a magas intelligenciájával szeretne elérni egy igényes egzisztenciát a társadalomban. Mások a kreativitásukat szeretnék kiélni a művészetben. És ez így jó. Sorolhatnám. 

Amit tudnod kell magadról. A Nő maga a csoda, a tisztaság és a bölcsesség, a belső tudás, a szépség - az érték. Megtiszteltetés egy férfi számára, ha a párod lehet. Mert ez őt is boldoggá teszi. A Nő felemeli önmagát, a társát és a szeretteit maga körül. Egy Nő magas erkölcsi, szellemi, érzelmi és értelmi szinten képviseli az embert. A Nő nyomot hagy az emberek lelkében és szívében, mert teremteni tud. Teremteni tud a fűszerekből ételt, néhány bútorból otthont. Egy spermából embert. Ne fogadd el a Nő középkori társadalmi képletét. De ha a társadalom fel is írta nekünk a mérgező receptet, írjuk át!Ne érdekeljen az emberek elvárása.

Csak légy boldog úgy, ahogyan neked jó! És miért is jó ez?

Azon kívül, hogy te megtalálod önmagad és a saját életedet élheted, minden virágozni fog körülötted. A társad egy boldog férfi lesz melletted, a gyermekeid önbecsüléssel és önbizalommal nőnek fel a kezeid alatt, a kollégáid élvezik a közös munkát veled, a barátaid pedig a társaságodat. Ez a win-win helyzet. 

Hogyan tudsz kiszabadulni a jelenlegi elvárások csapdájából?

Meg kell ismerned önmagad jobban és rájönni te is a világ egyik csodája vagy, aki boldogságra született. Meg kell találnod az értékeidet és aszerint élni az életed. Hogy miért van mégis benned ez a mérhetetlenen megfelelési kényszer, hogy nem mersz lépni a saját boldogságod érdekében? Hogy miért nem látod önmagad egy határozott Nőként, akin nem lehet csak úgy uralkodni? Mert ezt verte belénk a társadalom. Miért hagytuk?Mert a tudatalattidban bevésett minták, képletek és szokások sokkal erőteljesebbek, mint a tudatod. És nap, mint nap újra írja bennünk a rendszer.Ez nem a te hibád, de csak te tudsz ellene tenni.

De lányok, ne keseregjünk! Csak lépj!

Egyszerűen csak ismerd meg önmagad, ki vagy te, mik a vágyaid és küldetésed, milyen jövőt szeretnél. És valósítsd meg!Hidd el, nem tudod véghezvinni azt a csodálatos átváltozást egy kanapén olvasott cikkel, vagy bármilyen felszínes tanáccsal anyutól, a barátnődtől vagy pláne nem egy férfitól.Nagyon szívesen mondanám, hogy ezzel meg fogsz birkózni egyedül, de lehetetlen lenne, hiszen nincs meg benned az új képlet hozzá. És az új képlet megoldása sem. 

Külső segítségre van szükséged.Ha olyan lelki segítőhöz fordulsz, aki odafigyel Rád, mint Nőre, nagy segítséget kapsz az úton.

A módszer lényege egy olyan vezetett és kalandos út, amelyben 

- Fel kell tárni az életedet, az érzéseidet, motivációidat, a blokkjaidat, traumáidat, valamint olyan dolgokat is, amelyekről magad sem tudsz, mert mélyen el vannak ásva. Fel kell térképezni a párkapcsolatod állapotát és a hajtóerőket. 

- A folyamatban a következő lépésként ki kell ásni a blokkok, traumák rejtett okait - legyenek azok bizonyos korábbi események, az életedet meghatározó emberek, karmikus kapcsolatok, lelki kötődések. Meg kell határozni ezen hatások eredményeit a mai lelki állapotodra. 

- És itt jön a lényeg! Mivel ezek a traumák a lényed részét képezik, nem szabad kidobni őket egyszerűen a semmibe. Ezért ezeket a negatív energiájukat egy bizonyos módszerrel pozitív hajtóerővé kell fordítani és felhasználni őket a további építkezésre. 

- Az energiák újra ébresztése és felerősödése újjáépíti és kialakítja a rég elveszett önbecsülésedet, önbizalmadat, önszeretetedet és az életben való hitedet.

És az eredmény? A Nő!

Minden csodálatos tulajdonságával együtt.Itt az ideje, hogy meglásd a helyzetedben a saját szerepedet, felvállad a felelősséget az életedért és egyéni, személyre szabott, gyökeres változtatásban gondolkozz!

A lehetőség adott.Indulj el!

Ella