HOGYAN GÁTOL TÉGED A LELKI TEHETETLENSÉGED...?

2022.12.17

Ez a mondat akkor fogalmazódott meg bennem, amikor Andrea kérdéseit olvastam.

Andrea levele: 

"𝘑𝘦𝘭𝘦𝘯𝘭𝘦𝘨 𝘯𝘪𝘯𝘤𝘴 𝘱𝘢́𝘳𝘰𝘮, 𝘥𝘦 𝘫𝘰́𝘭 𝘦́𝘳𝘦𝘮 𝘮𝘢𝘨𝘢𝘮 𝘦𝘨𝘺𝘦𝘥𝘶̈𝘭. 𝘈𝘻 𝘦𝘥𝘥𝘪𝘨𝘪 𝘬𝘢𝘱𝘤𝘴𝘰𝘭𝘢𝘵𝘢𝘪𝘮𝘣𝘢𝘯 𝘢 𝘧𝘦́𝘳𝘧𝘪𝘢𝘬 𝘪𝘯𝘬𝘢́𝘣𝘣 𝘬𝘪𝘩𝘢𝘴𝘻𝘯𝘢́𝘭𝘵𝘢́𝘬 𝘢 𝘬𝘦𝘥𝘷𝘦𝘴𝘴𝘦́𝘨𝘦𝘮𝘦𝘵 𝘦́𝘴 𝘦𝘯𝘨𝘦𝘮 𝘪𝘴. 𝘚𝘢𝘫𝘯𝘰𝘴 𝘢𝘻𝘵 𝘭𝘢́𝘵𝘰𝘮, 𝘩𝘰𝘨𝘺 𝘢 𝘭𝘢́𝘯𝘺𝘰𝘮 𝘴𝘻𝘪𝘯𝘵𝘦 𝘩𝘢𝘴𝘰𝘯𝘭𝘰́ 𝘩𝘪𝘣𝘢́𝘬𝘢𝘵 𝘬𝘰̈𝘷𝘦𝘵 𝘦𝘭, 𝘩𝘢𝘴𝘰𝘯𝘭𝘰́ 𝘧𝘦́𝘳𝘧𝘪𝘢𝘬 𝘫𝘰̈𝘯𝘯𝘦𝘬 𝘢𝘻 𝘦́𝘭𝘦𝘵𝘦́𝘣𝘦. 𝘔𝘪𝘵 𝘵𝘦𝘩𝘦𝘵𝘯𝘦́𝘬, 𝘩𝘰𝘨𝘺 𝘮𝘢́𝘴𝘬𝘦́𝘱𝘱 𝘢𝘭𝘢𝘬𝘶𝘭𝘫𝘰𝘯 𝘢 𝘵𝘢́𝘳𝘴𝘢𝘴 𝘦́𝘭𝘦𝘵𝘦𝘮?"

Nos, nézzük a levélből sütő gyengeségeket, gyenge pontokat.

"𝙅𝙚𝙡𝙚𝙣𝙡𝙚𝙜 𝙣𝙞𝙣𝙘𝙨 𝙥𝙖́𝙧𝙤𝙢, 𝙙𝙚 𝙟𝙤́𝙡 𝙚́𝙧𝙚𝙢 𝙢𝙖𝙜𝙖𝙢 𝙚𝙜𝙮𝙚𝙙𝙪̈𝙡."

Ezzel semmi gond. Az egy nagy érték, lelki biztonság, egy kincs, ha önmagunkkal egy egységet alkotunk, és egy egészként létezünk. SŐT! Mindig is ez a végső cél! Ez A CÉL!

Nagyon örülnék is neki, ha nem így folytatnád:

"𝑨𝒛 𝒆𝒅𝒅𝒊𝒈𝒊 𝒌𝒂𝒑𝒄𝒔𝒐𝒍𝒂𝒕𝒂𝒊𝒎𝒃𝒂𝒏 𝒂 𝒇𝒆́𝒓𝒇𝒊𝒂𝒌 𝒊𝒏𝒌𝒂́𝒃𝒃 𝒌𝒊𝒉𝒂𝒔𝒛𝒏𝒂́𝒍𝒕𝒂́𝒌 𝒂 𝒌𝒆𝒅𝒗𝒆𝒔𝒔𝒆́𝒈𝒆𝒎𝒆𝒕 𝒆́𝒔 𝒆𝒏𝒈𝒆𝒎 𝒊𝒔..."

És itt bújuk ki a szög a zsákból. Andrea, azért vagy egyedül, mert már félsz. A "boldog vagyok" szöveg csak önáltatás. Amikor egy férfi kihasználja egy nőnek a kedvességét, akkor miről is van szó? Nem szereti, nem tiszteli, nem becsüli, még csak nem is sajnálja, érdekei vannak abban, hogy a kapcsolatban maradjon. Ez az egyik oldal. A nagyobb baj viszont az, hogy önmagad sem tartod sokra, hiányzik belőled az önszeretet-önbizalom-önértékelés egysége. És tudod, mi hiányzik a szavaidból nagyon? AZ ERŐ!

Hadd mondjak egy pár szót a 𝗸𝗲𝗱𝘃𝗲𝘀𝘀𝗲́𝗴𝗿𝗼̋𝗹. Ezt a szót a nők pozitívnak értékelik. Sőt, amikor a konzultációim alatt az önmegismerés folyamatában vagyunk, akkor ilyen szavakat is pozitív tulajdonságnak is fel szoktatok sorolni saját magukról:...csendes, segítőkész, empatikus, jólelkű, önzetlen, kedves, alázatos (ettől a szótól a hideg is kiráz)!

𝗟𝗮́𝗻𝘆𝗼𝗸 𝗲𝘇𝗲𝗸 𝗮 𝘁𝘂𝗹𝗮𝗷𝗱𝗼𝗻𝘀𝗮́𝗴𝗼𝗸 𝗰𝘀𝗮𝗸 𝗮𝗸𝗸𝗼𝗿 𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗶́𝘃𝗮𝗸, 𝗵𝗮: 

A./ Ha meg tudsz maradni egy olyan egyensúlyi helyzeten, amikor legalább 50%-ban önmagadat képviseled. Vagyis nem vagy túl kedves, túl csendes, túl segítőkész,... hanem egy egészséges határon megállsz. Ott, ahol még a harmóniát képviselik a jó dolgok. Ahol még nem csúszol át a balek kategóriába. 

B./ Ha a befogadó fél nem él vissza vele, jelen esetben a férfi az életedben. Ahogy ezt észreveszed, riadót kell fújjon a benned lévő NŐ. HA nem teszi, akkor sérült.

𝗘́𝘀 𝗺𝗶 𝗲𝗻𝗻𝗲𝗸 𝗮 𝗺𝗲𝗴𝗺𝗼𝘇𝗱𝗶́𝘁𝗵𝗮𝘁𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻 𝘁𝗲𝗵𝗲𝘁𝗲𝘁𝗹𝗲𝗻𝘀𝗲́𝗴𝗻𝗲𝗸 𝗮𝘇 𝗼𝗸𝗼𝘇𝗼́𝗷𝗮?

𝗠𝗲𝗿𝘁 𝗳𝗲𝗹𝗮𝗱𝘁𝗮𝗱. Már olyan sokszor futottál bele mindig ugyanabba, hogy azt hiszed, ez vagy te, és már ez a normális, hogy te nem is tudod másképp csinálni, hogy ezt kell elfogadni. A francokat! A rosszat nem lehet elfogadni! Punktum.

𝗠𝗲𝗿𝘁 𝗳𝗲́𝗹𝘀𝘇. Nem attól félsz, hogy ha találkozol egy férfival, akkor hasonló problémákat fogsz megélni, mint korábban mindig - mert azokat már szinte el is tudod viselni - hanem azt, hogy még rosszabb lesz. És nagyon is jogos ez a félelem! 

𝗔́𝗹𝘁𝗮𝘁𝗼𝗱 𝗺𝗮𝗴𝗮𝗱. Áltatod magad, ha azt mondod, hogy jó egyedül. Áltatod magad, ha azt mondod, hogy csak rossz férfiak vannak. Áltatod magad, ha azt mondod, hogy nincs más esélyed. Ez a megalkuvás. Ez mind nem igaz és erre bizonyítékom is van: a BOLDOG NŐK! 

𝗡𝗲𝗺 𝘁𝘂𝗱𝗼𝗱 𝗮 𝗺𝗲𝗴𝗼𝗹𝗱𝗮́𝘀𝘁. Ez igaz. És miért nem? Mert nem tudod, hol vannak benned azok a rosszul működő sémák, amelyek meggyengítenek, elbátortalanítanak. 

𝗥𝗼𝘀𝘀𝘇 𝘁𝗮𝗻𝗮́𝗰𝘀𝗼𝗸𝗮𝘁 𝗸𝗮𝗽𝘀𝘇. Mit szoktak mondani az emberek ezekre a rossz sémákra?Rossz szülői minta, anyukád is ilyen volt! Ez igaz, pont itt van a legnagyobb veszély! Ezt a tényt nem elfogadjuk, hanem átdolgozzuk! Nincs kapcsolat probléma nélkül - ok, de mennyi problémáról beszélünk? Annyiról, amennyi már megfojt és elemészt? Azt is hagyjuk csak úgy? 

Mindenkinek vannak gondjai - hát ez nagyon bölcs élettapasztalat, de nem vezet sehova. És attól, hogy más rosszul csinálja, nekem i be kell állni a birkasorba? Meditálj! OK, de akkor megoldódik a problémám, vagy csak elfelejtem egy ideig? Vagy még rosszabb, mindent feláldozok a 'feltétel nélküli szeret' oltárán?Az összes mondat és a további hasonló mondat nem egyéb, mint Önáltatás!

"𝗠𝗮𝗷𝗱 𝗷𝗼̈𝘃𝗼̋𝗿𝗲!" Ezt nem ecsetelném! Ez azt jelenti, hogy soha!

"𝗡𝗲𝗺 𝗮𝘇 𝗼̋ 𝗵𝗶𝗯𝗮́𝗷𝗮!" De igen! 

"𝗡𝗶𝗻𝗰𝘀 𝗹𝗲𝗵𝗲𝘁𝗼̋𝘀𝗲́𝗴𝗲𝗺". A lehetőség nem olyan valami, amit találsz az utcán, vagy nem, amivel becsönget a postás, vagy nem - a lehetőséget megteremted magadnak. Vagy nem

."...𝒆́𝒔 𝒂𝒛𝒕 𝒍𝒂́𝒕𝒐𝒎, 𝒉𝒐𝒈𝒚 𝒂 𝒍𝒂́𝒏𝒚𝒐𝒎 𝒔𝒛𝒊𝒏𝒕𝒆 𝒉𝒂𝒔𝒐𝒏𝒍𝒐́ 𝒉𝒊𝒃𝒂́𝒌𝒂𝒕 𝒌𝒐̈𝒗𝒆𝒕 𝒆𝒍, 𝒉𝒂𝒔𝒐𝒏𝒍𝒐́ 𝒇𝒆́𝒓𝒇𝒊𝒂𝒌 𝒋𝒐̈𝒏𝒏𝒆𝒌 𝒂𝒛 𝒆́𝒍𝒆𝒕𝒆́𝒃𝒆."

Na és innentől kezdve már nem vicces ez a sztori!Női és anyai felelősséged van a lányod/lányaid felé. A hozott mintákat kezeletlenül adod tovább a következő női generáció felé, a kislányodnak, aki ezzel a teherrel halmozottan lesz "megáldva".

"...𝑴𝒊𝒕 𝒕𝒆𝒉𝒆𝒕𝒏𝒆́𝒌, 𝒉𝒐𝒈𝒚 𝒎𝒂́𝒔𝒌𝒆́𝒑𝒑 𝒂𝒍𝒂𝒌𝒖𝒍𝒋𝒐𝒏 𝒂 𝒕𝒂́𝒓𝒔𝒂𝒔 𝒆́𝒍𝒆𝒕𝒆𝒎?"Ha felismered, megérted és komolyan dolgozol rajta, akkor átírhatod a megkarcolt lemezt.

𝐇𝐚 𝐧𝐞𝐦 𝐢𝐬𝐦𝐞𝐫𝐞𝐝 𝐭𝐮̋𝐩𝐨𝐧𝐭𝐨𝐬𝐚𝐧 𝐚 𝐬𝐞́𝐫𝐮̈𝐥𝐞́𝐬𝐞(𝐢)𝐝 𝐢𝐝𝐞𝐣𝐞́𝐭, 𝐚 𝐡𝐞𝐥𝐲𝐞́𝐭, 𝐯𝐚𝐥𝐚𝐦𝐢𝐧𝐭 𝐚𝐳 𝐨𝐤𝐨𝐳𝐨́𝐣𝐚 𝐬𝐳𝐞𝐦𝐞́𝐥𝐲𝐞́𝐭 𝐞́𝐬 𝐬𝐳𝐚́𝐧𝐝𝐞́𝐤𝐚𝐢𝐭, 𝐢𝐥𝐥𝐞𝐭𝐯𝐞 𝐚 𝐛𝐥𝐨𝐤𝐤𝐣𝐚𝐢𝐝 𝐩𝐨𝐧𝐭𝐨𝐬 𝐡𝐞𝐥𝐲𝐞́𝐭 𝐚 𝐥𝐞𝐥𝐤𝐞𝐝𝐛𝐞𝐧, 𝐚𝐤𝐤𝐨𝐫 𝐚𝐳 𝐧𝐞𝐦 𝐚 𝐦𝐞𝐠𝐨𝐥𝐝𝐚́𝐬, 𝐡𝐚𝐧𝐞𝐦 𝐢𝐥𝐥𝐨́𝐳𝐢𝐨́𝐤𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐞́𝐬.

Megoldásról akkor beszélhetünk, amikor teljes képed van arról, ki, miért, hogyan szúrta beléd a tüskéket, azok hova érkeztek meg a lelkedben, hol karcoltak és vágtak, milyen védekezési mechanizmust alakítottak ki, milyen beteges sémává alakultak, illetve ha azt is pontosan tudod, hogy hogyan kezeld a gyógyulásod folyamatának lépéseit. Ha csak a felszínt kezelgeted könyvekkel, tömeges tanfolyamokkal, az oly híres-neves meditációkkal és a még híresebb "önfejlesztéssel", az nem módszer, hanem teljes kiszolgáltatottság. 

(És ne áltasd magad! Attól még, hogy egy-egy cikk, vagy jó tanács jobb kedvre derített idei-óráig, semmi nem garantálja a tartós, stabil gyógyulást - hiszen az első rossz élmény úgy repít vissza a depresszióba, mint egy erős rugó). Ilyen instabil megoldásokra nem építheted fel a jövődet. 

𝗛𝗼𝗴𝘆𝗮𝗻 𝗹𝗲𝘀𝘇 𝘁𝗲𝗵𝗮́𝘁 𝘀𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹, 𝗲́𝗿𝗲𝘇𝗵𝗲𝘁𝗼̋, 𝗹𝗮́𝘁𝗵𝗮𝘁𝗼́, 𝗲́𝗹𝘃𝗲𝘇𝗵𝗲𝘁𝗼̋ 𝗮 𝗹𝗲𝗹𝗸𝗶 𝗳𝗲𝗷𝗹𝗼̋𝗱𝗲́𝘀𝗲𝗱, 𝗮𝘇 𝗜𝗴𝗮𝘇 𝗡𝗼̋ 𝗸𝗶𝗮𝗹𝗮𝗸𝗶́𝘁𝗮́𝘀𝗮? Ha nem a tömeges pótmegoldásokban gondolkodsz, hanem 𝐀 𝐌𝐄𝐆𝐎𝐋𝐃𝐀́𝐒𝐁𝐀𝐍.

Ugye, hogy még olvasni is megkönnyebbülés?Amit itt leírtam, az nem álom, hanem valóság, hiszen ismétlen, pont abban a megoldásban segítek az ügyfeleimnek, amely tűpontosan meghatározza az okokat, megérteti a motivációt, megmutatja a megoldás lépéseit, és újjáépíti benned a NŐt.

Jól hangzik, ugye?

Kíváncsi vagy hogyan néz ki a megoldási folyamat és mi az 𝐔́𝐣𝐣𝐚́𝐞́𝐩𝐢́𝐭𝐞́𝐬 𝐌𝐨́𝐝𝐬𝐳𝐞𝐫𝐞, amellyel komoly és végleges sikereket érünk el az ügyfeleimmel?

Foglalj a naptáramban egy időpontot, amikor egy telefonos konzultációban kötetlenül, ingyen meg tudjuk beszélni az életed aktuális helyzetét.

https://molnarellacoaching.booked4.us/public/

Ella