EZÉRT NEM MEGY NEKED AZ ÖNSZERETET. AZAZ „UFO VAGYOK!”

2023.04.02

Viki levele:

"Szia Ella! Mit tegyek? Másnak érzem magam, mint a többi nő. Nincs problémám azzal, hogy egyedül, párkapcsolat nélkül élek 2 éve. Azt látom, hogy mindenki furcsállja, kérdezgeti, hogy miért jó ez nekem, miért vagyok zárkózott. Pedig igenis jól érzem így magam. Annyi gond van a férfiakkal, tudjuk milyenek, most keressek magamnak megint egy hűtlen bunkót? Semmi kedvem hozzá. Ella, most én vagyok az őrült vagy a világ? Kicsit elbizonytalanodtam emiatt. Mit gondolsz? Viki"

Viki, KÍVÁNCSI VAGY ARRA, MITŐL ÉRZED MAGAD IDEGENNEK EBBEN A VILÁGBAN?

Hogy mire vezethető vissza az Önszeretet-Önbizalom-Önértékelés egységének a hiánya?

Szoktad azt érezni:

- Hogy nem hittek/hisznek benned a szüleid? Emiatt kételkednek a képességeidben? Esetleg ezt a fejedhez is vágták? És még igaz is?

- Vagy, hogy nem is ők a szüleid? Hogy ez csak valami tévedés lehet?

- Hogy el akarsz tűnni helyzetekből? Kihátrálni? Menekülni? "Mit keresek én ezen a bolygón?" Esetleg kilépni?

- Hogy ha pedig nem sikerül elkerülni a számodra kellemetlen helyzeteket, akkor úgy érzed, el kell azt viselni? Nem javítani rajta, nem változtatni, nem felrobbantani, csak egyszerűen elviselni?

- Hogy anyukád ridegsége haragot vált ki belőled? Ridegsége miatt nem érzed magad szeretetreméltónak? Sőt! Azt sem hiszed el, hogy valaki téged választana barátnak, feleségnek? Hiszen úgysem vagy szeretetreméltó!

Szoktad az hinni, hogy:

- Kevesebb vagy, mint mások? Hogy nem érsz annyit? Ezzel az ön-alábecsüléssel esetleg még hibáztatod is magad?

- Nem szívből-lélekből fogantál? Vagy esetleg tudod is? Esetleg a szüleid már közölték is, hogy csak úgy becsúsztál? Hogy fiút vártak?

Szoktál úgy viselkedni, hogy:

- Nálad jobbakhoz viszonyítod magad?

- Szétszórtak a gondolataid? Elmerengsz, álomvilágodban élsz?

- Bántó megjegyzéseket teszel másokra?

Ezek a jellemző viselkedési sémák mögött nagy valószínűséggel, a női/anyai energiákkal történt sérüléseid rejlenek. Az anyai érzelemhiány, a szeretet, az odafigyelés hiánya, vagy az elutasítása.

Mert sérült a saját létezésedben való hit. Vagyis menekülsz.

Az anya tanít meg a szeretet kimutatására. Ki tudod mutatni a szeretetet? De te nem hiszel benne félelem nélkül,

Egy gyermek elkezd védekezni. Hogy ne érezze az elhagyás fájdalmát, hogy tompítsa annak hatását. Ezért felveszi az ún. menekülő maszkocskát. Mögé bújik, amikor elérkezik a következő visszautasítási helyzet. És a maszkocska véd, működik, ennek köszönhetjük, hogy nem jövünk ki a gyerekkorból teljesen leamortizálva.

De felnőtt korban felelősséget, szabad akaratot kapunk. Ekkor már nem lehet elmenekülni, hanem lehet valami mögé bebújni.

Le kell tenni a maszkot, ez a viselkedési rendszert.

3 ok miatt:

  • Felnőtt korban a maszk már nem véd. Sőt! Azért, hogy észre vedd azt, hogy megoldandó feladatod van, elkezdi azokat a szituációkat termelni, amiktől eddig megvédett. Jelen esetben az elutasítást, a visszautasítást, az életöröm elvesztését.

  • A lányodnak adod tovább ezt a viselkedést, mint követendő példát. Ezt a mintát látja nap, mint nap, ez lesz az ő megoldó kulcsa is. Ugye nem akarod, hogy ő is átmenjen ezen?

  • A fájdalmak, eltorzult reakciók, rossz érzések betegségekhez vezethetnek. És gyakran vezetnek is. A menekülő viselkedés vezethet depresszióhoz, pánikbetegséghez, allergiához, cukorbetegséghez.

Magadra ismertél a visszautasított, elhanyagolt gyermekben?

A maszkokat le kell tenni, minél később annál hosszabb ideig vonzod az ehhez tartozó negatív helyzeteket, további sérüléseket.

Az Újjáépítés Módszere ebben tud neked segíteni. 

Foglalj a naptáramban egy időpontot, amikor egy telefonos konzultációban kötetlenül, ingyen meg tudjuk beszélni az életed aktuális helyzetét.

https://molnarellacoaching.booked4.us/public/

Ella